revicess Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 dzięki: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 To że przesunięcie to rozumiem ale czemu z prawej są do tyłu a z lewej do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 z lewej i prawej sa do tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Owszem bylo tak jak pisze kolega "kub" np.w Tygrysach i Panterach,jak gdzieś czytałem spowodowane to było grubością drążka jak i mocowaniem do elementów nośnych co powodowalo by znaczną asymetrię w całym układzie należy też brać pod uwagę masę(wagę) pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź bo już spory czas mi to zaprzątało głowę a internet o tym milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Dajesz dalej!jak sklejalność ogólna,dopasowanie?Pytam bo mam 251/1 i parę części Dragona na podmiankę ewentualną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 skleja się fajnie a plastiki dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Witam. ma ktoś może zdjęcia hanomaga wewnątrz ?? chciałbym zrobic efekt obdartej farby do podkładu dlatego mnie to interesuje jaki kolor np nadawałby się na podkład i coś o tej metodzie z lakierem do włosów prosiłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 W tych dwóch wątkach wykorzystywałem metodę na lakier: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=26818 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28092 Wpisz w wyszukiwarce lakier do włosów i znajdzie sie kupa. Generalnie to na kolor bazowy (np panzergrau)daję sido, potem lakier do włosów, potem kolor drugi kolor (np desert yellow) i potem pedzlem moczonym w wodzie delkiatnie masziam farbę aż zacznie schodzić. Metoda nieprzewidywalna - trzeba uważać. Najlepiej poćwiczyć troche przed. Możne też robić na sido, ale ja tego nie robiłem. Reggy zapodał film w wątku z tygrysem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28099 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 ale jak ja chce pomalować czołg na szaro to jaka farba ma z pod tego szarego wystawać ?? Myślałem o takim bordowym czerwonym i komore silnika bym w nim odrazu zrobił np pactra a6 ale na zewnatrz by to chyba niepasowało może lepiej jakis jasny szaRY ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Witam pomalowałem podkładem środek na to mieszanka czarnej srebrnej i rdzawej pactry teraz to tak wygląda teraz na to lakier i kolor bazowy wnetrza jestem ciekaw jak to wyjdzie a tak apropo kolor bazowy zdrapujemy gdy jest jeszcze wilgotny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Siemka jak widzicie dłubie coś w środku przedni i boczny panel tylko przyłożony na sucho Sorki za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Generalnie Niemcy stosowali minie kolor to Humbrol 100 bardzo często modelarze robią zadrapania do minii i błednie jest to interpretowane jako rdza.Generalnie ja do wnętrza stosuje suchy pędzel ale to kwestia indywidualna modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 co to są te minie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Minia to poprostu zwykła farba antykorozyjna dzis już niestosowana,Niemiaszki malowali pojazdy od zew.i wew.bardzo często we wnętrzu nie stosując innej farby np. przedział silnika czy bojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 no to mi chodziło właśnie żeby uzyskać takie zdrapanie koloru bazowego do minii a przedział silnika mam zrobić tak jak ty piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Spokojnie możesz tak zrobić z tym że chlodnica też bedzie w tym kolorze tu masz taki rysunek poglądowy zdjeć w kolorze nie znalazłem: generalnie używam do tego celu Humbrol 100 z dwoma kroplami czarnej ale to jak już uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 ja pactre rust mieszam z czarną napewno były różne odcienie tego podkładu myśle jeszcze czy niezmyć farby z tych bocznych paneli bo te zadrapania troche zaduże mi się wydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Moim skromnym zdaniem wyglądały by dobrze ale na jakimś wypalonym wraku.Dolne burty nazwijmy to wanny nie miały szans na takie odrapania(odpryski)natomiast podłoga wykonana z blachy ryflowanej przecierała do gołej blachy.Otarcia(obicia zrobileś w miejscach w sumie w których normalnie by nie powstały ale po zmontowaniu nie powinny być widoczne.Minia zazwyczaj jest koloru czeerwono-pomarańczowego ale pactra rust z odrobiną czerni powinna być ok choć ja preferuję Humbrola 100 a jaki odcień to jest u Pactry nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 wiem to wnętrze zrypałem :/ co tu dużo mówić ale może aż tak nie będzie to widoczne postaram się nadrobić na zewnątrz testowałem na tym modelu odrapania i dlatego za bardzo mi ta farba zeszła ;/ niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 wiem to wnętrze zrypałem :/ co tu dużo mówić ale może aż tak nie będzie to widoczne postaram się nadrobić na zewnątrz testowałem na tym modelu odrapania i dlatego za bardzo mi ta farba zeszła ;/ niestety Nie jest źle tych odrapań nie powinno być widać przyjdą przecież:stojak na karabiny a za zagłówki siedzeń powrzucasz jakieś bambetle przykryjesz szmatką i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Siemka jak widac posklejałem to troszke do kupy wkurzają mnie te duże zdarcia farby ;//// ogólnie to model polecam bardziej doświadczonym modelarzom mi się za przyjemnie nie składa ładnie wykonane elementy ale czasami problemy z spasowaniem mimo że sa tam jakieś dziurki pomocnicze to często jedna jest za duża druga za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 siemka odniechciewa mi się sklejac tego modelu moze ktos z was ma chec go skonczyc i odratowac? ? piszcie jakos sie dogadamy dla mnie to jednak jeszcze troche za trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Dasz radę!!Ninja nie może być miętka!!walcz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Też tak obstawiam... dasz rady. A jak coś to potraktuj ten model jako ćwiczebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi