alp3n Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Witam wszystkich, Na forum jestem już od dłuższego czasu.Zakładam ten wątek, ponieważ myślę że przy budowie każda pomoc się przyda.Jestem początkującym modelarzem (mam 15 lat), ale w ten projekt włożę wszystko co z siebie mogę dać.Nie będzie to szybki projekt (mam taką nadzieję ).Zachęcam do oglądania i wspomagania mnie. Będę starał się wrzucać zdjęcia po każdej robótce (pierwsze w piątek). Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 No to zasiadam do oglądania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabnad Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Witam. Rozumiem, że jest to wątek dyskusyjny, będziemy sobie listy pisać bo oglądać nie ma czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Zacząłem dłubać i na razie mam kabinę.Wszystko pasuje jak ulał. Jeszcze muszę po usuwać kilka rzeczy by zrobić miejsce na blaszki, a później prysnę farbą. Kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Drążek sterowy odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Dzięki za uwagę, ale na szczęście na "sucho" to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 I ja chętnie pośledzę postępy w pracach nad modelem. Szkoda, że nie 1:72 ale cóż 48 też dobra. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Cześć, W weekend dużo nie zrobiłem miałem mało czasu, wyciąłem kilka części silnika i poszły do malowania.Wszystkie zdjęcia pomalowanych elementów raczej wstawię w niedzielę. Silnik: Samolotu nie będę robił z tym kadłubem, ponieważ wybrałem inną wersję, ten służy tylko do przymierzania, a potem do trenowania malowania. A dziś wydłubałem skrzydła i trochę pobawiłem się z pasami (pierwsze blaszki): Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Ostatni weekend trochę się spsocił.Nic nie pomalowałem bo urwał mi się gwint w dyszy i będę musiał go wymienić .Przy okazji zakupię farbkę inter. green, bo się przyda.I mam pytanie jak wyciąć elementy żywiczne?Gdzieś czytałem, że trzeba wsadzić do ciepłej wody na trochę, czy to prawda?.Na razie kilka zdjęć. Malowanie wygrałem z pin-up girl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Gdzie wygrałeś malowanie ? No,a tak poważnie, to nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć wykonanego już kokpitu i silnika. Działaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Ostatnio podłubałem przy kokpicie.Jeszcze guzik na drążku muszę na czerwono.Wiem, że nie jest najlepiej, ale jak na pierwszy raz .Uczymy się na błędach Kupiłem też nową dyszę gdyż w starej pękł gwint Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Witam, Mam pytanie czy dało by radę malować aerografem bez wewnętrznej dyszy?Może ktoś próbował, wie coś o tym?Wydaje mi się, że chyba nie za bardzo, ale nie jestem pewny.Na razie nie mam finansów a zepsuł mi się gwint w aerografie.Nawet nowa dysza nie pomogła. A tylko Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Nie powinno to dzialac, przynajmniej w moim nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisklak Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Bankowo nie da rady ponieważ dysza jest chyba najważniejszą częścią w pistolecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi