Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gotowy model...

hg1.jpg

hg2.jpg

hg3.jpg

hg4.jpg

hg5.jpg

hg6.jpg

hg7.jpg

hg8.jpg

hg9.jpg

hg10.jpg

hg11.jpg

hg12.jpg

hg13.jpg

hg14.jpg

hg15.jpg

hg16.jpg

hg17.jpg

hg18.jpg

hg19.jpg

hg20.jpg

hg21.jpg

hg22.jpg

hg23.jpg

hg24.jpg

hg25.jpg

hg26.jpg

hg27.jpg

dotychczasowy dorobek...

hg28.jpg

Napisano

No pięknie ta Honda wygląda. Możesz napisać jakich farb używałeś na owiewki, felgi a w szczególności interesuja mnie wentle . A lakier bezbarwny polozyles bezposrednio na kalki? Jaki to lakier? Fajny pomysł z tymi drucikami przy gumach. Teraz tylko moto wystawić na jakiś konkurs i zabrać dyplom+nagrode za pierwsze miejsce ;)

Napisano

Odpowiadam w kolejności ...

- farby na owiewki to Tamiya TS (spray)

- wentyle z zestawu waloryzującego - metalowe

- lakier kładzony bezpośrednio na kalki - jest to ModelMaster - olejny bezbarwny połysk

- konkurs... hmm.. model właśnie robiony na konkurs na forum pwm. To też tylko i wyłącznie dlatego żeby była wieksza motywacja do budowy. Na nagrody żadne nie liczę i nie łudzę się ... konkurencja jest silna . A... i raczej nie mam zamiaru wystawiać modelu gdziekolwiek indzien (konkursy, zawody..)... chyba za leniwy jestem żeby gdzieś jeździć ;). Modele robię dla siebie.

szczegóły budowy tu: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=268&t=18045

Napisano

No nie powiem cudo Na niektórych zdjęciach przy pierwszym rzucie oka, nie wiedziałbym, że to model a o to własnie chyba chodzi, widzę też ładną kolekcję. No zobaczymy jak to u mnie będzie z motocyklami. Tak czy siak, tak trzymać i dalszego powodzenia!

Napisano

no bardzo ładny. rzeczywiście czasem wygląda jak w skali 1:1.

sam malowałeś te rury wydechowe na taki kolorek ładny (przypalony) ? bardzo fajnie wygląda!

pzdr.