kwiatektatek Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Model zrobiony niecały rok temu, nie doczekał się w swoim czasie galerii, gdyż spsułem sobie aparat. Aparat został naprawiony parę miesięcy później, ale foczka już wyleciała z mojej pamięci. Teraz, przy okazji uczestnictwa w Konkursie Plastyka/Mastercrafta itp. zrobiłem fotki foczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Model podoba się mym oczom . Ciekawe malowanie. Według mnie mógłby być nieco bardziej sfatygowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Powinieneś popracować nad balansem bieli swoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spitfire4561 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Co to za oznaczenie na burcie? Chodzi mi o szachownice w czerwonym kółeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kościan96 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Ładny model, podoba mi się Ciekawe malowanie od spodu Jeśli taki samolot został wysłany do walki to wyobrażam sobie radość obsługi działek przeciwlotniczych lub pilotów wrogich myśliwców bo dostaliby dużo łatwiejsze zadanie. Ciężko zostać niezauważonym. Chyba że to jakaś wersja pokazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Jeśli taki samolot został wysłany do walki to wyobrażam sobie radość obsługi działek przeciwlotniczych Jednostka JV44 (popularnie znana "Papegai Staffel" ze względu na jaskrawe malowanie) miała osłaniać rejony przylotniskowe, gdzie lądowały Me-262. Były one w tym momencie bezbronne i wielu pilotów Mustangów specjalnie czatowało na takie okazje. A "papugi" czatowały na nich! Jaskrawe malowanie spodu było dla FLAKu żeby nie walił do swoich, bo w tym czasie przeciwlotnicy byli dość nerwowi... Model spoko, choć "1" powinna być czerwona. Jakości "przeżółconych" zdjęć nie warto komentować, w każdym razie nie pozwalają ocenić kolorystki modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Teraz chyba lepiej: Zaszczyt - szachownica jest prawdopodobnie indywidualnym oznaczeniem pilota. W krajach niemieckojęzycznych (Niemcy, Austria, Szwajcaria) szachownica nierzadko jest elementem herbów miejskich. Może stąd się wzięła na samolocie? Na marginesie - czytałem kiedyś, że pilot Stefan Stec (od jego godła osobistego pochodzi polska szachownica) na godło adaptował znak używany przez austriackie koleje. Niewykluczone. Zestawienie kontrastowych barw, widoczne z daleka, jak znalazł dla pociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Okey, dziękuję za odpowiedź A co do modelu to bez zastrzeżeń jak najbardziej okey i gratuluje udanego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi