Pafek Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Kupiłem niedawno model Revella 1/76 Puma, i była dołączona podstawka z niemcami. Pomyślałem o zrobieniu mini dioramki z pumą stojącą na drodze i niemcami na chodniku. I teraz mam problem-czy drogi w berlinie były asfaltowe? Bo na podstawce na takie wyglądają. A może brukowe? I na jaki kolor pomalować pumę-bo te z zestawu to malowania typowe-piaskowo-zielono-brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 No to ale wjechałeś Niemcom na ambicję. Myślę, że były też asfaltowe albo takie, które na asfaltowe wyglądają. Możesz też w ramach ćwiczeń przerobić na brukowe, lecz to żmudna praca. Addytywnie lub subtraktywnie - ryć rowki albo dodawać wzniesienia (wikol? szpachla?). Malowanie trójkolorowe będzie OK. W Berlinie to już się nie cackali i do walki szło wszystko, co mieli pod ręką, nawet sprzęt z I WS. Ale oznaczenia,numery itd to by trzeba z jakichś fotografii zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 1 Lipca 2007 Autor Share Napisano 1 Lipca 2007 O, dzięki to się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi