Pafek Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Kupiłem niedawno model Revella 1/76 Puma, i była dołączona podstawka z niemcami. Pomyślałem o zrobieniu mini dioramki z pumą stojącą na drodze i niemcami na chodniku. I teraz mam problem-czy drogi w berlinie były asfaltowe? Bo na podstawce na takie wyglądają. A może brukowe? I na jaki kolor pomalować pumę-bo te z zestawu to malowania typowe-piaskowo-zielono-brązowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klima1 Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 No to ale wjechałeś Niemcom na ambicję. Myślę, że były też asfaltowe albo takie, które na asfaltowe wyglądają. Możesz też w ramach ćwiczeń przerobić na brukowe, lecz to żmudna praca. Addytywnie lub subtraktywnie - ryć rowki albo dodawać wzniesienia (wikol? szpachla?). Malowanie trójkolorowe będzie OK. W Berlinie to już się nie cackali i do walki szło wszystko, co mieli pod ręką, nawet sprzęt z I WS. Ale oznaczenia,numery itd to by trzeba z jakichś fotografii zobaczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafek Posted July 1, 2007 Author Share Posted July 1, 2007 O, dzięki to się przyda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts