kowal76 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Witam Chciałbym zaprezentować mój świeżo ukończony model. Jest to Pzl 37 B Łoś w skali 1/72 z leciwego zestawu firmy Plastyk. Model wykonany prosto z pudła , malowany pędzelkiem. Zdaję sobie sprawę że model nie jest super dziełem modelarskim ale mam nadzieję że z każdym kolejnym samolotem będzie lepiej . Przepraszam za jakość zdjęć ale nie dorobiłem się jeszcze lepszego sprzętu fotograficznego :cry created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Całkiem nieźle jak na zestaw od Plastyka malowany pędzlem Ja bym sobie nie dał z nim rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 Całkiem nieźle jak na zestaw od Plastyka malowany pędzlem Ja bym sobie nie dał z nim rady Dziękuje Marcinej ale wydaje mi się że poradziłbyś sobie o wiele lepiej niż ja widząc Twojego MiGa 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Całkiem nieźle jak na zestaw od Plastyka malowany pędzlem Ja bym sobie nie dał z nim rady Dziękuje Marcinej ale wydaje mi się że poradziłbyś sobie o wiele lepiej niż ja widząc Twojego MiGa 21 MiG to pestka, doskonałej jakości wypraski Eduarda "same się kleją", w Twoim przypadku potrzebne były umiejętności Jak dorwę się do aparatu, to zobaczysz jak wygląda model Plastyka w moim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Witam Trochę spóźniony, ale jestem Cóż mogę powiedzieć. Chyba każdy polski modelarz zajmujący się samolotami popełnił kiedyś ten model (z różnym skutkiem w zależności od momentu swej modelarskiej kariery). Tobie wyszedł ok, choć nie jest pozbawiony szeregu niedoskonałości. Na pewno widać postęp w stosunku do poprzednich prac (ładnie wykonane szpachlowanie, nieźle położone kalkomanie), ale kilka spraw będzie jeszcze wymagało treningu: 1. Powierzchnia lakiernicza wydaje się być zbyt gruba i widać na niej smugi 2. Brak chodnika na prawym skrzydle 3. Momentami zbyt grubo wymalowane ramki oszklenia 4. Nie do końca dobrze wpasowane oszklenie (tutaj częściowo jesteś rozgrzeszony, bo ten element jest jednym z głównych mankamentów tego zestawu). 5. Średnio fajnie wyglądają przetarcia lakieru na skrzydle. To chyba wszystkie widoczne mankamenty. O braku wash'a czy konkretniejszych śladów eksploatacji nie będę się rozpisywał, bo dopiero zaczynasz i do tych spraw jeszcze dojdziesz. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Witam Dziękuję kornik_69 za konstruktywną krytykę , zdaję sobie sprawę ze swoich błędów przy budowie tego modelu . Przy oszkleniu pierwszy raz samodzielnie robiłem maski z taśmy Tamiya i nie wyszło mi to za dobrze. Z malowaniem mam cały czas problem z położeniem odpowiedniej warstwy lakieru pędzlem tak aby nie było smug . Co do chodnika na skrzydle to niechcący go zeszlifowałem . Co do washa to jeszcze nie opanowałem tej techniki za dobrze więc go na modelu niema, ćwiczę washa na starych modelach . No i chyba najważniejsza rzecz , za bardzo się spieszę przy budowie modeli , muszę potrenować cierpliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi