okonek Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Dawno temu probowalem z kolega Pawlem na kartonworku rozwiazac sprawe malowania naszej Kobry i skonczylo sie na takiej wersji: Pare dni temu wpadlem na stronie Lotnictwa z szachownica na cos takiego: Jak myslicie ? Czy mozna sie nim kierowac czy tez lepiej przyjac wersje Pawla z tematu: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 W książce T.Królikiewicza znalazłem opis wraz z rysunkiem tego samolotu, to co tu jest w kolorze żółtym/piaskowym tam na rysunku jest tylko na stateczniku pionowym (powyżej poziomego) i ma kolor błękitny, numer boczny 01 jest żółty. W podpisie jest "...samolot personalny Dowódcy Wojsk Lotniczych gen.Fiodora Połynina. W późniejszym czasie występował i innym malowaniu. ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 W książce T.Królikiewicza ...... Pewnie mowisz o tym: pozniej powielanym przez innych np: Osobiscie obalam ta teorie po tej fotce i jej opisie z ksiazki A.Morgaly " Samoloty mysliwskie w lotnictwie polskim " - Biblioteczka SP -1979. Do tego opisu pasuje sylwetka z Lotnictwa z szachownica oczywiscie poza numerem na sterze kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 Ja się nie znam na tym okresie i napisałem to co mi wpadło w łapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 Jedno trudne pytanie, jak była malowana Airacobra przed lipcem 1945 czyli wprowadzeniem w miejsce sowieckich gwiazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Lipca 2007 Autor Share Napisano 4 Lipca 2007 Masz na mysli przed naniesieniem szachownic ? No to by duzo rozwiazalo Poszukuje artykulow o kobrze z Lotnictwa z szachownica nr. 22 oraz Mini Repliki nr. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi