LukaszM Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam odwiedzających. Drugim modelem jaki chce zaprezentować na Modelwork'u jest f-18e w abstrakcyjnym malowaniu. Dlaczego tak? Bo akurat taki f-18 miałem a malowanie blue angels bardzo mi się podoba. Dlaczego z numerem 7? Bo Angelsi latają na poprzednich osiemnastkach i jest ich 6. I też żeby było jeszcze bardziej abstrakcyjnie. Model bez żadnej waloryzacji. Producent Italeri. Z własnej inwencji twórczej wychyliłem klapy i snapy, stery kierunku i stery wysokości tak, żeby przypominało to pozycję do startu z lotniskowca. Zapomniałem jednak o opuszczeniu tego "ustrojstwa" na przedniej goleni. Efka dostała farby humbrola nr 15 i 69 po czym została pokryta wieloma warstwami sidoluxu. Budując model miałem na celu uzyskanie jak najgłdszej powierzchni, żeby błyszczało jak lustro. Niestety nie udało się to tak jakbym chciał :( Napisy US Navy i nr 7 są namalowane i też nie wyglądają najlepiej. Ale człowiek uczy się całe życie... Model posiada wiele błędów, o ktych wiem a nie mam motywacji do ich poprawienie i na pewno wiele takich, które dopiero Wy dostrzeżecie swoim sokolim wzrokiem. Te, o których wiem to: niepomalowana owiewka i wiatrochron (zrobiony z bezbarwnej taśmy klejącej...) brak napisów Blue Angels na bokach kadłuba, US Navy na bokach wlotów powietrza i innych napisów. Dodatkowo niepoprawna pozycja goleni podwozia głównego (powinny być bardziej rozchylone). Oczywiście krytyka wskazana. Rady będą mile widziane. Może ktoś podpowie czym zrobić piękne "lusterko" na modelu. I sam bohater: Pozdrawiam i zapraszam do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Dokończ model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 moim skromnym zdanie za mało śladów użytkowania silniki, krawędzie natarcia oraz ewentualnie wash ale generalnie jest ok---- powodzenia dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 zobaczycie moje to się dopiero załamiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 a daj foty wnętrza kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 ...wygląda jak zabawka trochę.....nie dałeś szpachli na kołach , nie zrobiłeś washa i w ogóle co ty zrobiłeś z tą owiewką wygląda jakbyś przejechał po niej papierem ściernym.A i jeszcze brakuje pare kalek, ale o tych błędach sam pisałeś więc jesteś ich świadom, gdy byś bardziej się postarał fajny model mogłby wyjść z tego, mam nadzieje ze następny model będzie o niebo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Racja, nie przyłożyłem się. Owiewce wcale sido nie służy, bynajmniej w takiej ilości - to do kalendarza doświadczeń sobie wpisałem. Washa nie ma bo na tym granacie i tak słabo go widać. Z reszta w washu doświadczenia wielkiego nie mam tyle co na suhym udało sie to ładnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 przyłożyłeś się !!! --- co widać )ladnych parę dni roboty) --- lecz zrób to to reszta naszych modelarzy pisze a będzie gitara. prawie wszystko da się zrobić (oprócz nałożenia spodni przez głowę bez ich rozcinania). dowal druciki i okopcenia i łosza lecz najpierw fotki fotki fotki 1:1. ja też czasami się spieszę ale pośpiech później wymaga 3--krotnych poprawek więc nie warto. ALE PAMIĘTAJ KAŻDY NASTĘPNY JEST LEPSZY i nigdy nie dojdziemy do perfekcji. Niestety uczymy się na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Twój wybór--- Ty decydujesz powodzenia w dalszych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Blue Angels na lotniskowcu??? LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Panowie, Panowie. To jest abstrakcja jak juz pisałem, stąd siódemka i lotniskowiec, wersja E. Washa nie robiłem bo te samoloty są czyste, po prostu. Okopceń pewnie kilka by się przydało, ale nie chodzilo mi o ślady eksploatacji a o powierzchnie. Szczerze to troche bałem się zniszczenia powierzchni którą uzyskałem bo sidolux jednak taki twardy nie jest. Myśle, że ta eFka zostanie taka jaka jest. W przyszłości postaram się o jakiegoś Angela z prawdziwego zdarzenia i w większej skali. Thx za komentarze. Tymczasem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi