kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Na początku był gad, z gada powstał dinozaur, z dinozaura powstała kura która zrodziła jajko..., które było dla niemieckich inżynierów natchnieniem do stworzenia tego pojazdu... założenia: pojazd ma;poruszać się po drogach i nietrudnym terenie, silnie opancerzony, dobrze uzbrojony. Pojazd miał znajdować się na wyproszeniu garnizonów miast i wspierać regularne oddziały wermachtu w czasie obrony. Model powstał w oparciu o jajko, armatę pak 50, gąsienicy Shermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Niezła ciekawostka, już kiedyś coś z jaja na tym forum zdaje się widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Było takie coś ale konkurencyjne forum ma oddzielny coroczny konkurs jajowy i podbiera pewni część konstruktorów takich dziwadełek. Mi nie chciało się robić warsztatu który jest tam wymagany więc wrzucam tutaj te jajo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Heh - czego to ''Umysł Niemiecki'' nie wymyślił...Rozumiem że, pancerz wapienny w seryjnej produkcji maiła zastąpić beton zbrojony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Miał być robiony z odlewanej stali ale zabrakło jej w Niemczech i zrobiono tylko jeden prototyp który się potem rozpłyną w wielkim piecu aby zrobić coś innego dlatego jest to pojazd tak mało znany Plotka głosi iż zbudowano jeszcze jeden egzemplarz który po wojnie wywieziono do ZSRR i stoli w czeluściach muzeum pod skrzydłem PZL.37 Łoś po dziś dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Było takie coś ale konkurencyjne forum ma oddzielny coroczny konkurs jajowy i podbiera pewni część konstruktorów takich dziwadełek. Mi nie chciało się robić warsztatu który jest tam wymagany więc wrzucam tutaj te jajo. Nie widzę tam takiego wymogu. Są też zgłoszenia w galerii bez warsztatu. Na potrzeby konkursu został utworzony nowy dział. Prosimy, aby każdy uczestnik konkursu zamieścił w nim relację z budowy swojego jajka w "Warsztacie", oraz późniejszą galerie ukończonego "modelu" w dziale "Galeria". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Odgrzebuje stary wątek ponieważ dorwałem się do lepszego aparatu i zrobiłem nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi