kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Na początku był gad, z gada powstał dinozaur, z dinozaura powstała kura która zrodziła jajko..., które było dla niemieckich inżynierów natchnieniem do stworzenia tego pojazdu... założenia: pojazd ma;poruszać się po drogach i nietrudnym terenie, silnie opancerzony, dobrze uzbrojony. Pojazd miał znajdować się na wyproszeniu garnizonów miast i wspierać regularne oddziały wermachtu w czasie obrony. Model powstał w oparciu o jajko, armatę pak 50, gąsienicy Shermana. Cytuj
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Niezła ciekawostka, już kiedyś coś z jaja na tym forum zdaje się widziałem. Cytuj
kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Było takie coś ale konkurencyjne forum ma oddzielny coroczny konkurs jajowy i podbiera pewni część konstruktorów takich dziwadełek. Mi nie chciało się robić warsztatu który jest tam wymagany więc wrzucam tutaj te jajo. Cytuj
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Heh - czego to ''Umysł Niemiecki'' nie wymyślił...Rozumiem że, pancerz wapienny w seryjnej produkcji maiła zastąpić beton zbrojony?? Cytuj
kub Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Miał być robiony z odlewanej stali ale zabrakło jej w Niemczech i zrobiono tylko jeden prototyp który się potem rozpłyną w wielkim piecu aby zrobić coś innego dlatego jest to pojazd tak mało znany Plotka głosi iż zbudowano jeszcze jeden egzemplarz który po wojnie wywieziono do ZSRR i stoli w czeluściach muzeum pod skrzydłem PZL.37 Łoś po dziś dzień. Cytuj
Piotr Dmitruk Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Było takie coś ale konkurencyjne forum ma oddzielny coroczny konkurs jajowy i podbiera pewni część konstruktorów takich dziwadełek. Mi nie chciało się robić warsztatu który jest tam wymagany więc wrzucam tutaj te jajo. Nie widzę tam takiego wymogu. Są też zgłoszenia w galerii bez warsztatu. Na potrzeby konkursu został utworzony nowy dział. Prosimy, aby każdy uczestnik konkursu zamieścił w nim relację z budowy swojego jajka w "Warsztacie", oraz późniejszą galerie ukończonego "modelu" w dziale "Galeria". Cytuj
kub Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 Odgrzebuje stary wątek ponieważ dorwałem się do lepszego aparatu i zrobiłem nowe zdjęcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi