sotter Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja z takim pytankiem. Nie mogę zidentyfikować żadnego modelu tego typu U-boota w skali 1:350. Czyżby nikt nie wypuścił go? Jeśli nie to jaki jest najlepszy wypust IXC? Czy ktoś z Was pokusił się o dramatyczną przeróbkę typu C na D? Mam taką potrzebę ubotową w związku z kolejnymi planami modelarskimi spod znaku wschodzącego Słońca. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 20 sekund w google http://www.mojehobby.pl/products/German-U-Boot-Type-IX-C.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 20 sekund w google http://www.mojehobby.pl/products/German ... -IX-C.html 5 sekund na przeczytanie tematu postu mój Kolego, ja szukam typu IXD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2012 ja szukam typu IXD Za jakiś moment - a może już jest - będzie to: Flagman 235030 German U-boat type IX D2 early. Podpasuje ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam taką potrzebę ubotową w związku z kolejnymi planami modelarskimi spod znaku wschodzącego Słońca. Czyżby chodziło o U-862 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Dzięki za cynk o Flagmanie. Trochę martwi mnie to, że zapowiadają go zdaje się od 2009 r... Czyżby chodziło o U-862 ? Nie. U-180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 A to może kolega ma zamiar zrobić najbardziej kosztowny projekt w historii tego forum? Nawet przeskalowując te dwie tony, to będzie troszkę kosztować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 A to może kolega ma zamiar zrobić najbardziej kosztowny projekt w historii tego forum? Nawet przeskalowując te dwie tony, to będzie troszkę kosztować ;) Eeeee.... Moja nie rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Podobno U-180 spotkał się z japońskim okrętem podwodnym gdzieś na Oceanie Indyjskim i przeładowano na niego między innymi około dwóch ton złota, które było przeznaczone dla ambasady japońskiej w Berlinie. Skoro ten okręt i znak wschodzącego słońca, to myślałem, że może coś związanego z tym rejsem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Podobno U-180 spotkał się z japońskim okrętem podwodnym gdzieś na Oceanie Indyjskim i przeładowano na niego między innymi około dwóch ton złota, które było przeznaczone dla ambasady japońskiej w Berlinie. Skoro ten okręt i znak wschodzącego słońca, to myślałem, że może coś związanego z tym rejsem ;) No i bardzo dobrze wykombinowałeś Pierwsze spotkanie U- boota i japońskiego op na pełnym morzu to fajny temat na dioramę, zważywszy ze przerzucono nie tylko 2 tony ale także Torpedy, wyrzutnię torped, dokumentację, z tonę uzbrojenia oraz Subhasa Bose indyjskiego polityka, zwolennika Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi