Bowendurth Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam serdecznie. Na skutek dziecięcej pasji i wiecznego sentymentu do tegoż liniowca, a także przez niedawną 100tna rocznicę, odezwała się we mnie potrzeba zbudowania modelu. Na oku mam trzy i zastanawiam się, który wg. Was jest lepszy, jakie mają pułapki w budowie itd. Kandydat numer jeden- 1:550 Hobby Boss Nr 2- 1:600 Academy Nr 3- 1:570 Revell I przy okazji by nie zakładać potem osobnego wątku, z czego polecacie wykonać olinowanie? Co daje najładniejszy efekt a jest łatwo dostępne? Kiedyś skleiłem ze 3 statki i motyw z nitką hm, nie przemawia do mnie, chyba, że jest jakiś trick by dobrze to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Jakbyś się bawił w kartonówki to za niedługo ma wyjść Mały Modelarz z Titanic'em w skali 1/200. Tylko że to wydawnictwo ma ostatnio poślizgi ale może warto poczekać bo to by było kawał modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Na pewno nie bierz HobbyBossa. Dno i wodorosty, co opisałem w swojej galerii. pierwszy przykład z brzegu: relingi - w prawdziwym byłyby to ściany o grubości pół metra. Dalej kominy - krzywe i nierówne. Moim zdaniem Revell lepszy, o Academy nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 No właśnie widziałem wątek i owszem, cena jego teraz jest45, ale zastanawiające dla mnie było, czemu taka, a innych o praktycznie tej samej skali 2x tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja także walczyłem z Revellem i nie miałem z nim większych problemów - jedynie co to była to skala 1:400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi