Hans Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam po baaaaaardzo długim milczeniu, zbieram wiadomości o stodziewiątkach, jak możecie wrzućcie mi coś o Bf 109 A, ciężko go wyszukać w necie, a co znalazłem muszę tłumaczyć na polski. Z góry dzięki i jeśli piszę nie wtym miejscu to dlatego, że już zapomniałem układu działów na forum. Pozdrówk i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Tutaj jest dobrze wytłumaczone czym się różniły poszczególnione wersje. http://www.zi.ku.dk/personal/drnash/model/spain/bf109.html Jednego Antona oznaczonego kodem "6-15" zdobyli czerwoni Hiszpanie i oddali go Sowietom, którzy dobrze go sobie obfotografowali (często pisze się błędnie o Bf 109B, ale to na pewno A). W sieci jest sporo zdjęć tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 A tak przy okazji. Przypatrując się zdjęciom wydaje mi się, że wersja Bf 109A posiadała tę samą osłonę kabiny co późniejsze wersje do E-3 włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 To prawda. Przynajmniej z grubsza. Takie kabiny zdarzały się i później na modyfikowanych ze starszych samolotów E-7/E-8, a nawet znany jest pojedynczy Friedrich z zaokrągloną kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi