Skocz do zawartości

mig21x21:72

raf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od dawna chodziło za mną ,żeby jakoś zabrać się za upamiętnienie "ołówków",bo co by nie mówić to dla nas znacząca konstrukcja.

Zaczęło sie od zbierania modeli.W latach 80-90 na bazarach u "ruskich" pojawiały sie igruszki za ...50groszy(jeszcze się człowiek targował ).Potem KP ,FUJIMI-mówili ,ze najlepsiajszy ,potem INTECH ,PLASTYKI,MASTERCRAFTY,CONDORY.

No to z tej zbieraniny postanowiłem jakoś poskładać kolekcję 21 migaczy.

Tyle wstępu...Aha ,jako standard przyjąłem spiżową wojskową maksymę : "Wicie rozumicie ,we wojsku ma być ..h.-owo ,ale jednakowo"

Zatem ..przynajmniej linie podziału przeryć wypada.

Rozpoczynam więc męczący warsztat

Stan na przedwczoraj:

1 seria produkcyjna

mig21f13pfpfpfm004.th.jpg

Od prawej: F13 AIRFIX, PF FUJIMI ,PF INTECH ,PFM INTECH

Wszystkie w 80% gotowości

2 seria

mig21u001.th.jpg

Od góry: 21UM CONDOR(malowanie wyszło do muszę od nowa ), 21US KP(drobna kosmetyka pozostała) ,21UM CONDOR (podkład na razie ,będzie szary tygrysek)

3 seria

mig21r.th.jpg

dwie "erki" -jeden to mastercraft a drugi ...rusek z bazaru w folii.O dziwo wypraski takie same różniace sie tylko ...pampersem.Mastercraftowski...wiadomo pełny Oba w 40%"gotowości bojowej"

4 seria M/MF

mig212sercondorkp.th.jpg

Od prawej ,wyżej MasterCraft ,niżej KP. Po lewej 2 CONDORY -ale za bardzo "bisowate",jak nie uda sie garba zestrugać ,to ten numer nie przejdzie.

5 seria MF

mig21mf3serw.th.jpg

3 z 5-ciu rozbebeszonych(4xPLASTYK 1 AGA) jeszcze (pozostałe dwa w takim samym stanie)

6 seria

mig21bisfuimi.th.jpg

Za Bis-y "robić będą" FUJIMI.Ten jeden "odrapany"już do remontu ,pozostałe 2 jeszcze w pudłach

I tak trwa ta moja

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość

To mi przypomina stare hasło "Tysiąc Szkół na Tysiąclecie" ;)

Tu mamy 21 Migów 21 ;p

PS.

Jak się rozpędzili, to wybudowali 1417 szkół.

Zobaczymy na ilu tu się skończy ;)

• 1 year later...