raf Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Od dawna chodziło za mną ,żeby jakoś zabrać się za upamiętnienie "ołówków",bo co by nie mówić to dla nas znacząca konstrukcja. Zaczęło sie od zbierania modeli.W latach 80-90 na bazarach u "ruskich" pojawiały sie igruszki za ...50groszy(jeszcze się człowiek targował ).Potem KP ,FUJIMI-mówili ,ze najlepsiajszy ,potem INTECH ,PLASTYKI,MASTERCRAFTY,CONDORY. No to z tej zbieraniny postanowiłem jakoś poskładać kolekcję 21 migaczy. Tyle wstępu...Aha ,jako standard przyjąłem spiżową wojskową maksymę : "Wicie rozumicie ,we wojsku ma być ..h.-owo ,ale jednakowo" Zatem ..przynajmniej linie podziału przeryć wypada. Rozpoczynam więc męczący warsztat Stan na przedwczoraj: 1 seria produkcyjna Od prawej: F13 AIRFIX, PF FUJIMI ,PF INTECH ,PFM INTECH Wszystkie w 80% gotowości 2 seria Od góry: 21UM CONDOR(malowanie wyszło do muszę od nowa ), 21US KP(drobna kosmetyka pozostała) ,21UM CONDOR (podkład na razie ,będzie szary tygrysek) 3 seria dwie "erki" -jeden to mastercraft a drugi ...rusek z bazaru w folii.O dziwo wypraski takie same różniace sie tylko ...pampersem.Mastercraftowski...wiadomo pełny Oba w 40%"gotowości bojowej" 4 seria M/MF Od prawej ,wyżej MasterCraft ,niżej KP. Po lewej 2 CONDORY -ale za bardzo "bisowate",jak nie uda sie garba zestrugać ,to ten numer nie przejdzie. 5 seria MF 3 z 5-ciu rozbebeszonych(4xPLASTYK 1 AGA) jeszcze (pozostałe dwa w takim samym stanie) 6 seria Za Bis-y "robić będą" FUJIMI.Ten jeden "odrapany"już do remontu ,pozostałe 2 jeszcze w pudłach I tak trwa ta moja Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojomail Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 siema, ale nie rozumiem. składasz nowe, czy odrestaurowujesz stare modele ? pozdrawiaki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 I tak i tak KP,Masercrafta i jeden FUJIMI miałem złożone(zlepione raczej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 To mi przypomina stare hasło "Tysiąc Szkół na Tysiąclecie" ;) Tu mamy 21 Migów 21 ;p PS. Jak się rozpędzili, to wybudowali 1417 szkół. Zobaczymy na ilu tu się skończy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Godła na kalkach z Plastyka? Szok! A sama kolekcja - krasiwaja . Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Jak się rozpędzili, to wybudowali 1417 szkół. Zobaczymy na ilu tu się skończy ;) Licz Waść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Piękna kolekcja , ja także zamierzam zlepić kilka "ołówków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi