adamuss Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 I mamy następnego ukończonego Mercedesa w kolekcji. Podobnie jak sedan, kombi jest w w wykonaniu Revell'a. W tym jednak modelu jest mniej błędów. Przede wszystkim nadwozie trzyma linię i nie zwęża się w tylnej części. Zawieszenie i wnętrze jest niemal bliźniacze z sedanem. Wykonanie: - lakier bazowy Motip (FSO toledo metalic - drobne ziarno, w sam raz do modeli) - clear Śnieżka - lampy tył spray Motip transparentny (do lamp) - kierunki pomarańczowy marker - wnętrze spraye Dupli, Motip, farbki Vallejo, Revell, Humbrol Dodatki - dywaniki welurowe - szybka na zegarach - pasy i zapinki pasów na fotelach przednich (na tylnych to fabryczny odlew) - podsufitka - daszki przeciwsłoneczne - rączki przy podsufitce - oznaczenia modelu i znaczki z zestawu Hobby Design - tablice rejestracyjne (Grześ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Piękny Merc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 No to teraz mnie mocno zaskoczyłeś Nie wiedziałem, że jest model tego samochodu w wersji kombi. Jest jeszcze dostępny ? Bo jeśli tak to muszę takiego skleić dla teścia Wracając do Twojej pracy, to na pewno wygląda lepiej niż sedan.Wykonany jest schludnie. Bardzo podoba mi się lakier i polska rejestracja. Nie podobają mi się natomiast światła, malowanie przedniego grilla oraz dość mocno odznaczające się podkreślenie linii podziału. Myślę, że w przypadku tego modelu wystarczające byłoby samo ich pogłębienie. Tym nie mniej model naprawdę bardzo ciekawy i miły dla oka. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Bardzo fajny dziadek. O światłach i liniach podziału już powiedziano, ja od siebie dorzucę, że mogłeś trochę pokombinować z wydechem (cieńsze ścianki, zawinięta rura, itd.). No i gumy chyba za szerokie. Całość bardzo mi się podoba. Grats. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Światła przednie w sedanie wyszły mi tragicznie, więc tu postanowiłem nie kombinować i zrobiłem tylko ramki i podkleiłem folią lustrzaną. Grill jest dość płytko odlany i strasznie ciężko się go maluje ale faktycznie, mogłem trochę bardziej się postarać. Gumy niestety takie są w zestawie. Jak kupiłem model to były dwa komplety felg i opon: parami 2 szersze i 2 węższe na jednym odlewie. Chciałem na tył dać też wąskie ale przymierzyłem i strasznie się chowały, więc musiały być szerokie - pewnie wąskie są do zwężającego się w tylnej części sedana. Końcówka wydechu była przerabiana - oryginalnie nie było tam dziury. PL zapuściłem na czarno - lakier jest dość ciemny i myślałem, że nie będzie aż tak mocnego kontrastu. Na szczęście jak model stoi w gablotce na półce to nie widać ich aż tak bardzo. kornik_69, co do Twojego zdziwienia i pytania: 124 kombi było robione przez Aoshime i Revella - dziś bardzo ciężko dostępne. Jak bardzo chcesz taki model, niekoniecznie sklejany to proponuję Minichamps w skali 1:43 - pojawiają się na aukcjach w cenach 110-150PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Co do gum - bardzo fajnie zwęża się oponki mini tarczami do cięcia (nie wiem jak fachowo nazywa się taki zestaw, ok. 20zł w obi-podobnym sklepie) Jeśli używasz urządzenia wiertarko-podobnego to jest to bardzo pomocne do obróbki plastiku czy właśnie opon. Taśmą maskującą zaznaczasz granicę i 5 minut później masz wszystko elegancko przycięte pod rozmiar. Akurat opony to dziadostwo - ani to ciąć rozgrzanym ostrzem, piłką ręczną też ciężko idzie. Maszynka z taką tnącą głowicą to mój największy przyjaciel w takich sytuacjach. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Węższe opony o takim bieżniku mam, tylko nie wiem czy dobrze będą wyglądały na tak szerokiej feldze, która będzie około 5mm wystawała z opony po wewnętrznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Felga to jeszcze mniejszy problem. Co więcej, te z fujimi często nie pasują do dedykowanych opon i wystają 1-2mm. Po przycięciu wygląda to o niebo lepiej, niż wystający kant po wew. stronie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Świetnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Jak napisał kolega martini to tarcze polecam zwykłe papierkowe od Dremela. Dobrze szlifują i wspaniale i cienko tną. Cena podobna, ale dużo sztuk w opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 piękny nie chcesz go sprzedać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Kto wręczy łopate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi