Majutek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam, mam problem bo nie wiem jak odkleić dwie części sklejone revellem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Jak już długo leżą sklejone, to chyba tylko cięcie Ci pozostało Chyba nic nie rozpuści tego kleju, nie niszcząc przy okazji plastiku z części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 zwazywszy na to, ze ten klej działa na zasadzie rozpuszczania polistyrenu, a sam na dobrą sprawe niemal całkowicie odparowuje, to ciezko mowic i 'rozpuczaniu kleju'.. A to chyba zależy jakiego rodzaju jest ten klej ;) Jeżeli rozpuszczalnikowy, to rzeczywiście wgryza się w plastik i odparowuje, ale np. cyjanoakrylowy nie odparowuje, tylko polimeryzuje. A rozpuścić go można np. mocno podgrzewając, ale akurat tutaj raczej ciężko zastosować opalarkę czy palnik ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Chodzi mi o osłony boczne, bak i nadkola z tyłu w tirze scania 164 topclass bo pomalowałem je przykleiłem wszystko do podwozia a po jakimś czasie zacząłem zauważać "niedociągnięcia" takie jak zacieki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Jak już je przykleiłeś tym Revellem, to tak jak wyżej wspominali, on wtapia się w plastik a reszta kleju odparowuje. Jak dla mnie to bez cięcia go nie ruszysz, ale to paskudna robota. Ew. możesz to zostawić tylko samą farbę spróbuj zmyć (kąpiel w krecie/cleanluxie) z tym, że o to pytaj innych bo ja nigdy tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi