Archelaos Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam, Do budowy P-40 przymierzałem się już od dłuższego czasu (gdzieś na forum jest pierwsza próba, na podstawie starej Akademki) Niedawno pojawił się nowy model z Airfixa i uznałem, że znów spróbuję swoich sił. Poniżej efekty moich prac. Model jest właściwie z pudełka + kalki z AML z malowaniami z Pearl Harbour. Na pewno są tu jacyś miłośnicy Warhawków, więc proszę o pomoc i komentarze - ja jestem raczej zielony w tych sprawach. Postaram się poprawić błędy, o ile na tym etapie się da. Kabinka - zestawowa, z drobnymi przeróbkami i uzupełnieniami we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam! Mi ogólnie się podoba. A co to się stało przy owiewce / szybce ? Tak jakby klej rozpuścił farbę i naszła na szybke ( w miejscach łączenia z kadłubem). Spróbuj to naprawić - Zdemontować owiewke/szybke wyszczyścić (jest na to jakaś chemia albo polerka z tego co wiem) wyszlifować to miejsce łączenia zamalować na nowo i uważnie przykleić (klej najlepiej Humbrollowskiego ClearFixa jest on do przyklejania szkła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Nie wiem, co się stało z szybką... jest tak tylko z jednej strony i spróbuję to poprawić. Model miał tak długo zasłonięty wiatrochron, że zapomniałem o tym... Mam kilka pytań. Jakie powinno być śmigło? Widziałem zdjęcia ze srebrnym, czarnym i widziałem modele z czarnym tylko od tyłu. Poza tym zdjęcie 337 z Bellows Field pokazuje coś jakby bardzo odrapaną czerń na srebrze http://www.airfields-freeman.com/HI/Bellows_HI_41_P-40_damaged.jpg Jak powinien wyglądać celownik? Dodatkowa przezroczysta płytka na wewnętrznej stronie wiatrochronu czy okrągła muszka + szczerbinka? Czy powinienem malować całość lakierem matowym czy satynowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Witam tutaj masz wszystko o P-40 http://www.p40warhawk.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Tak, znam stronkę, skopiowałem sobie wiele przydatnych zdjęć, ale jednoznacznych odpowiedzi na pytania zadane powyżej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jak na 1/72 bardzo dobry efekt. Bardzo mi się podoba charakterystyczny 'nos' tego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi