Apache Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Co sadzicie o łoszach i akcesoriach tejże firmy.Warto wydać na nie pięniądzę? Czy może lepiej użyć klasycznych metod brudzingu? Chodzi mi szczególnie o dział podany w linku http://www.ak-interactive.es/ecomm/?acc=Catalog&IDCat=673&idc=3 Nie tylko o łosie, ale też o inne produkty tej firmy do wearheringu. np.Płyn do imitacji rdzy http://www.ak-interactive.es/ecomm/?acc=Catalog&sacc=view&IDCat=593&p=1&idp=6455&idc=3 Albo np.Płyn do imitacji świeżego błota http://www.ak-interactive.es/ecomm/?acc=Catalog&sacc=view&IDCat=593&p=1&idp=4650&idc=3 Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Ja uważam,że są bardzo dobre, mam rust streaks,streaking grime i wash dark brown. Czy opłaca sie je kupic,moim zdaniem tak choć na pewno ekonomiczniejsza jest mieszanka white spirita i farby olejnej, ale AK ma ta zalete,że nie musisz sie bawic sam w rozcieńczanie i dozowanie, wstrzasasz tylko dobrze buteleczka i lecisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Nie ma co się zastanawiać, trza brać! Środki świetne, mam jakieś 7 bądź 8 sztuk a planuje następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Jak zmywac wosha AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Właśnie?Dołaczam się do pytania. Sido pod ak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Kup do wash'y AK ich White Spirit...i nie będzie problemu. Ja po malowaniu nakładam aerkiem sido i dopiero potem używam AK. Uważam wash'e AK za jedne z najlepszych. Serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Niestety muszę coś dodać od siebie sido pod Wasch AK jak najbardziej tylko white spirit jest mocny i zmywa powłokę sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Kolega r.kalkowski napisał: Niestety muszę coś dodać od siebie sido pod Wasch AK jak najbardziej tylko white spirit jest mocny i zmywa powłokę sido. Zgadza się, ale jeśli w miarę umiejętnie i delikatnie będziesz używał WS to nic się nie stanie. Do tej pory nie uszkodziłem ani sido, ani tym bardziej powłoki lakierniczej modelu. A nadmienię że głównie używam akryli Tamiya i Life Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 ja używam valejo a może być inny WS w sencie nie producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 A ja używam paliwa do zapalniczek i też jest bardzo dobrze ,nic sie nie ściera i cena w porównaniu do WS z AK jest kilkakrotnie niższa .W/g mnie to bezsens ,że by za WS z AK tyle kasy płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Tak, ale jeżeli chcemy zrobić np.zabrudzenia olejem czy coś czego farbami dla plastyków dużo ciężej jest osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Tak, ale jeżeli chcemy zrobić np.zabrudzenia olejem czy coś czego farbami dla plastyków dużo ciężej jest osiągnąć? no i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Czy nie lepiej w takim konkretnym przypadku zainwestować w ak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 To zalezy od funduszy i czy Tobie samemu będzie się chciało robić z farb olejnych ,specyfiki AK są gotowe do uzycia ,cena nie mała ale taka buteleczka starcza na lata .Ja jestem z tych leniwych i kupiłem sobie kilka i jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_xxl Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Czy ktoś wie z jakim gipsem najlepiej mieszać efekty błota od AK? W tutorialach mówią ogólnie żeby użyc "plaster" czyli gips. W sklepie dla artystów u mnie w mieście na hasło gips modelarski dostałem tylko proszek ceramiczny, ale on ma niestety złą konsystencje po zmieszaniu z AK. Przepraszam, że odkopuję temat, ale wolę się tym razem upewnić zanim kupie znowu coś źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Pozwólcie wtrącić słowo w tej sprawie. Należy sprawę wypośrodkować, są specyfiki AK, które są tak rewelacyjne, że trudno było by mi się z nimi rozstać. Co innego sam wash który z powodzeniem robię z farb olejnych w tubkach od Talentsa i benzyny do zapalniczek, a nadmiar usuwam tym samym medium, próbowałem także z WS także od Talentsa i nim także zmywam. Jako zabezpieczenia powłoki lakierniczej używam Sidolux i jeszcze przy delikatnym wycieraniu nic powierzchni właściwej się nie stało. Z AK polecam Fixer, próbowałem fiksatywę od Talentsa i muszę powiedzieć że jest gorsza. Imitacje błota z AK też są fajne, pewnie że można zrobić samemu, tylko że ten jest gotowy i nie taki drogi. Ja lepię 1/72 więc za dużo nie zużywam. Wybór należy do każdego z nas, od naszego pomyślunku, zasobności portfeli, a nawet lekkiego lenistwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_xxl Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Kolego gumowy01, a z jakim dokładnie gipsem mieszasz efekty błota AK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Nie mieszam z gipsem tylko z farbami konturowymi, ja mam takie ze sklepu dla artystów są tubkach o coś takiego http://www.maluje.pl/farby-do-szkla-ceramiki-konturowki-c-122_404_410.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Jeśli chodzi o gips to polecam coś w tym rodzaju: http://www.hergon.pl/sklep/rzezba/masy-plastyczne/gips-modelarski-alabastrowy-1-kg godny polecenia jest też drobnoziarnisty piasek dla szynszyli - dostępny w każdym zoologicznym - zakupiłem 3 kg opakowanie za ok. 10 zł i wystarczy na ... bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi