szlachcik1 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Witam wszystkich modelworkowców kurcze ale dawno nic tu nie pokazywałem Pomyślałem, że czas to zmienić i poprowadzić mały warsztat nad kolejną scenką, tym bardziej, że moja najnowsza diorama jest na ukończeniu. Niedługo zostanie sfotografowana i ukazana w tutejszej galerii Tym razem pomysł związany ze śniegiem i wschodnią granicą. Dioramka ma przedstawiać czołg KV-1 w połowie zatopiony w zamarzniętym jeziorku, zaś na górze przejeżdżającego dalej Sd. Kfz. 9 Famo, do tego statyści maszerujący ścieżką i oglądając zatopioną bestię, a to wszystko w zimowych klimatach i kamuflażach. Na początek moja wizja nabazgrana z nudów, któregoś słonecznego, majowego dnia :P Tutaj projekt już w trakcie realizacji. Balsa, deseczka i styropian. Budowa modeli rozpoczęta i pierwsze ustawienie dla ukazania mojej koncepcji: KV to model Italeri (No 7049), natomiast Famo to Revell (03141) Nie wiem jaką dać nazwę, myślałem nad "Roztopy" ale wydaje mi się, że widziałem już kiedyś dioramę z takim tytułem... No nic, pomyślę to edytuję tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Ciekawym jak ci woda wyjdzie. Przy tym etapie proszę o trochę więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi