mati13u Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Modele bardzo ładnie pomalowane. według mnie mogłeś na czołg dać większą warstwę brudu-coś jak błoto albo kurz który zaciera krawędzie. ale ja i tak bym w 1/5 tak dobrze jak ty nie zrobił. czy w SM będzie pokazane krok po kroku jak robiłeś tą dioramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 A mnie się bardzo podoba , ciekawy temat i fajne wykonanie . I tak patrząc na niektóre prace , to widzę ile się muszę jeszcze nauczyć. Marcin lat 41 , lepie ze 32 lata ( z rożnymi przerwami ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Fajnie skomponowana praca Czarku . Podoba mi się . Jeśli chodzi o zmiany w M26 to w pierwszej kolejności wymieniłbym osłony reflektorów, ''wajchy'' oraz ''szczypce do unoszenia opon'' bo wydają się być za grube w stosunku do łańcuszka Hubert , 18 lat, tegoroczny maturzysta . W branży lat 10 bez większych przerw . Rozmiar buta 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Rozmiar buta 43 Czyli pewnie jakieś 175 wzrostu Hubert można było powymieniać, ale tak jakoś sobie to odpuściłem. Zresztą nawet nie wiem czy są takie blaszki na polskim rynku, a jak są to pewnie trzeba długo czekać. Co nie zmienia faktu, że dobrze zrobione światła to jeden z kluczowych elementów modelu na który większość osób zwraca uwagę. Tak jak pisałem poszedłem na kompromis. Na życzenie trochę fotek z warsztatu (modelu nie będzie w SM) Miałem też taką alternatywę kompozycyjną pt: K... co jest trzy samoloty strzelały, żaden nie trafił, tak to wojny nie wygramy" powiedział pan machający ręką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Co to za Staff Car??Od ACE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Tak to zestaw ACE. Zdjęcia z warsztatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 mnie się ta scenka bardzo podoba. staram się patrzeć raczej na ogólny efekt artystyczny niż czepiać szczegółów. ciekawy temat i dobre wykonanie mieszczące się w twojej koncepcji modelarstwa. szkoda, że nie będzie w SM. mam nadzieję że wiek i staż umozliwiająmi pisanie w tym wątku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Fajna Pantera, podoba mi się, zwłaszcza że można coś nowego się dowiedzieć. Paweł, 21 lat, 14 lat w branży (oczywiście wiadomy wiek - wiadomy poziom, na początku tylko sklejanie jakiś mastercraftów i plastyków ;) człowiek nigdy za młody na ćwiczenie i naukę, której mi trzeba wiele ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ciekawa historycznie scenka,temat Pantery jako tarczy strzeleckiej o ile sie nie mylę.Co do wykonania to niektórzy chyba nie zauważyli że to 1/72.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi