modelożerca Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Banny, proszę Cię - Uspokój się i nie Bądź niemiły i uszczypliwy. Nie mam zamiaru przekonywać Cię do niczego ani też niczego udowadniać na siłę, bo to nie o to w tym forum chodzi i nie po to ono jest. Ale jeśli Tobie tak bardzo zależy, to powiem, że wzoruję się nie tylko na malowaniu z instrukcji wszelkich maści, ale też z wydruków z googla czerpię informacje, książki "Samoloty Nato", z tego tu forum i forum PWM również, You Tuba itp. Filmów na Planete i Polsat Play (II -ga Wojna w kolorze), "Modelarzy", których mam od zarypania, bo mój tata również jest modelarzem, podobnie jak ja, tyle, że RC. Także, jak sam pewno Zauważyłeś, jak przystało na aktywnego i bystrego modelarza z ponad 2000 postów, jest tego źródłowego materiału znacznie więcej niźli tylko same instrukcje Revella. Jak Widzisz, ja również potrafię być złośliwy, uszczypliwy i niemiły, tyle, że to nie o to tu chodzi. Zwyczajnie, każdy z nas ma inne metody, sposoby, patenty modelarskie, i tak powinno być, żeby nie zrzynać bezmyślnie i nie kopiować tego, co robią inni; jedynie inspirować się tym, co się obserwuje, podpatrywać, czytać masowo i namiętnie fora i na tej podstawie zaszczepiać te inspiracje i patenty innych w własnych pracach, a jednocześnie dodawać 95 % od siebie; taka wypadkowa rozwiązań, technik, metod i patentów innych i Twoich własnych. Różnorodność i oryginalność przede wszystkim, także modelarska, to podstawa. Jeszcze jedno, nie Traktuj mnie jak swojego wroga, bo nim nie jestem. Bardzo źle się czuję i jest mi przykro, widząc takie lekceważące i niemiłe uwagi typu "Nie obchodzi mnie, czy się ze mną zgadzasz" Wiesz, myślę, że niczym sobie na to nie zasłużyłem. Ja staram się dla Ciebie być miły, koleżeński, życzliwy i serdeczny. Po co te kwasy, niesnaski, skakanie sobie do gardeł. Ani myślę z Tobą rywalizować, ani tym bardziej dogryzać sobie nawzajem, bo nawet nie wiem, jak Wyglądasz. Proszę, nie kłóćmy się i nie spierajmy, tylko bądźmy dla siebie mili i życzliwi. Tak będzie najlepiej. Ja Twój dorobek modelarski bardzo cenię, podziwiam, podobnie jak wiedzę i doświadczenie. Podobnie , jak Ciebie Pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Modelożerco. Pomagając Tobie i wskazując własciwą kolorystykę wykazałem się życzliwością i chęcią pomocy Koledze modelarzowi. Naprostowałem też błędną informacje podaną przez Ciebie, aby inni początkujący modelarze nie sugerowali się. Nie przypisuj mi żadnych innych intencji. Skoro nie umiesz przyznać się do pomyłki, to nie lej już wody o patentach modelarskich itp. Szkoda czasu na pisanie, o czytaniu nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Racja, Bany. Przepraszam, Miałeś oczywiście jak najlepsze intencje i nie było żadnych ukrytych intencji i podwójnych den. Mój błąd, przeoczenie i pomyłka. Nie chciałem Cię urazić. Pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Przeprosiny są zbędne i w żadnym razie nie czuję się dotknięty! Dalibóg, masz chyba jakieś rozchwiania emocjonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Banny, jasnoliwkowy to jest wg Revlla, Helloliv, a on się od RLM 02 zdecydowanie różni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi