roni526 Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Mam resztki ramek od żolnierzyków i nie chce ich wywalać,a chcę zrobic krzyżę przeciw człgom o trzech ramionach w skali 1:72. Robię makietę z bitwy pod Arnhem i chcę coś takiego zrobić. Czy ktoś by mi dał jakąś poradę? Odrazu dzięki za porady. Cytuj
Piter Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 roni - ramki są okrągłe a "krzyże" składały się z trzech kontowników (taka literka "L" w przekroju) - przynajmniej ja się nie spotkałem z okrągłymi. 1/72 to jednak mała skala ale mógł byś się pobawić w zrobienie takich kontowników np. z pudełka po margarynie (wyciąć fragmenty) czy jakiegoś innego cieńkiego plastiku i posklejanie to do kupy. Tylę mogę powiedzieć jako osoba raczej mało mająca wspólnego z pancerką. Pozdrawiam P.S. ramki walnij sobie do jakiegoś pudła i na szafe - napewno kiedyś się przydadzą. Cytuj
reggy Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Jeszcze można z puszek po a)piwie > 18 lat, b) napojach <18lat. Dobrze się tnie, gnie, klei i jest cienkie. Cytuj
marcinw49 Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 wyjąłeś mi to z ust reggy a tak przy okazji to z puszek po napojach się dobrze robi te krzyże bo już wcześniej kilka zrobiłem na swoją dioramke Cytuj
szkp Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 http://fk.konradus.com/modele/modele.php Nr. 26 (w razie czego można przeskalować) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi