Skocz do zawartości

Volvo FH12 Eddie Stobart 1:24

tmajer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Model oczywiście prosto z pudła. Zadowolony do końca nie jestem, ale

tak już zostanie. Przede wszystkim jakbym się nie starał, to model

wychodził jakoś tak krzywo, ale efekt końcowy nie jest taki zły. Najgorzej

było z przednimi błotnikami - nie chciały się zmieścić pod kabiną. Zmieniłem

tablice z tyłu na identyfikujące solówkę - oryginalnie były od naczepy.

Trzeba też było pociąć kalki rozdzielające biały i zielony na kabinie -

inaczej miejsca na klamki drzwi wypadłyby mniej więcej na środku drzwi.

W przyszłym tygodniu wydrukuję jeszcze znaczek Volvo na atrapę.

Z tego miejsca wielkie podziękowania dla Tornado za podesłanie

mi instrukcji sklejania - model kupiłem bez niej.

silnikts4.jpg

kabinaxa9.jpg

eddie1md5.jpg

eddie2ug6.jpg

eddie3mn8.jpg

eddie4vc4.jpg

eddie5qk5.jpg

No skoro miałeś tyle przeciwności do pokanania, to możesz być zadowolony z efektu swojej pracy, bo model naprawdę ładnie się prezentuje Czy masz jakies fotki podwozia, ramy itp.?

Malowanie wyszło całkiem nieźle.

Trochę Ci się porozjeżdżały kalki z białymi paskami na spojlerach (to czerwone przy ziemi- chyba spojler, nie? ).

Wnętrze niezłe, ale nie ustrzegłeś się kilku "out' ów" na desce rozdzielczej i okolicach. Całe szczęście są niewielkie i niezbyt widoczne

Ogólna ocena: 5=

Pozdrawiam,

Przemek

No skoro miałeś tyle przeciwności do pokanania, to możesz być zadowolony z efektu swojej pracy, bo model naprawdę ładnie się prezentuje Czy masz jakies fotki podwozia, ramy itp.?

A dziękuję bardzo

Postaram się jutro delikatnie położyć model i zrobić jakieś zdjęcia podwozia - nie robiłem podczas sklejania więcej zdjęć oprócz tych które już wiszą.

Według mnie to masz 6 na 8 punktów, ponieważ są małe nie dociągnięcia tak jak powiedział Praetorian, ale ogólnie to spoko i takich modeli poproszę więcej pozdrowionka.

Supcio

Stosowałeś płyny pod i na kalkomanie wydaje mi się, że na przednim zderzaku kalkomania lekko odstaje

Supcio

Stosowałeś płyny pod i na kalkomanie wydaje mi się, że na przednim zderzaku kalkomania lekko odstaje

Nie wydaje Ci się. Właśnie po tym modelu doszedłem do wniosku,

że trzeba się zaznajomić z tymi płynami.

silnik malowałes pędzelkiem? Ijaki numer ma ta farba ,,zielona"?

Tak, silnik był malowany pędzlem.

Farba to akrylowa Pactra, numer A81 RLM25

Nie no super hiper.. .. Sam niedawno składałem ten modelik, i muszę przeznać że też miałem problemy aby zmieścić przednie nadkola pod kabinę.. Modelik mi się podoba.. ale mam jedno ALE.. mógłbyś pomalować w tylnich kołach piasty?? lepiej by to wyglądało..

Nie no super hiper.. .. Sam niedawno składałem ten modelik, i muszę przeznać że też miałem problemy aby zmieścić przednie nadkola pod kabinę.. Modelik mi się podoba.. ale mam jedno ALE.. mógłbyś pomalować w tylnich kołach piasty?? lepiej by to wyglądało..

Aaaa pewnie że pamiętam Chyba Ci nawet podsyłałem skany kalek.

Wiesz, z tym pomalowaniem to masz rację. Jak będę miał jakiś napad weny twórczej to faktycznie machnę piasty na czarno.