tmajer Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Witam, Model oczywiście prosto z pudła. Zadowolony do końca nie jestem, ale tak już zostanie. Przede wszystkim jakbym się nie starał, to model wychodził jakoś tak krzywo, ale efekt końcowy nie jest taki zły. Najgorzej było z przednimi błotnikami - nie chciały się zmieścić pod kabiną. Zmieniłem tablice z tyłu na identyfikujące solówkę - oryginalnie były od naczepy. Trzeba też było pociąć kalki rozdzielające biały i zielony na kabinie - inaczej miejsca na klamki drzwi wypadłyby mniej więcej na środku drzwi. W przyszłym tygodniu wydrukuję jeszcze znaczek Volvo na atrapę. Z tego miejsca wielkie podziękowania dla Tornado za podesłanie mi instrukcji sklejania - model kupiłem bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 No skoro miałeś tyle przeciwności do pokanania, to możesz być zadowolony z efektu swojej pracy, bo model naprawdę ładnie się prezentuje Czy masz jakies fotki podwozia, ramy itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Malowanie wyszło całkiem nieźle. Trochę Ci się porozjeżdżały kalki z białymi paskami na spojlerach (to czerwone przy ziemi- chyba spojler, nie? ). Wnętrze niezłe, ale nie ustrzegłeś się kilku "out' ów" na desce rozdzielczej i okolicach. Całe szczęście są niewielkie i niezbyt widoczne Ogólna ocena: 5= Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 13 Lipca 2007 Autor Share Napisano 13 Lipca 2007 No skoro miałeś tyle przeciwności do pokanania, to możesz być zadowolony z efektu swojej pracy, bo model naprawdę ładnie się prezentuje Czy masz jakies fotki podwozia, ramy itp.? A dziękuję bardzo Postaram się jutro delikatnie położyć model i zrobić jakieś zdjęcia podwozia - nie robiłem podczas sklejania więcej zdjęć oprócz tych które już wiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Bardzo ładnie Ci wyszedł Super się prezentuje !!! Aż dostałem checi tez skleić coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Według mnie to masz 6 na 8 punktów, ponieważ są małe nie dociągnięcia tak jak powiedział Praetorian, ale ogólnie to spoko i takich modeli poproszę więcej pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Czy masz jakies fotki podwozia, ramy itp.? Dorobiłem jeszcze dwie fotki, dorzucam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Supcio Stosowałeś płyny pod i na kalkomanie wydaje mi się, że na przednim zderzaku kalkomania lekko odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Supcio Stosowałeś płyny pod i na kalkomanie wydaje mi się, że na przednim zderzaku kalkomania lekko odstaje Nie wydaje Ci się. Właśnie po tym modelu doszedłem do wniosku, że trzeba się zaznajomić z tymi płynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 silnik malowałes pędzelkiem? Ijaki numer ma ta farba ,,zielona"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 silnik malowałes pędzelkiem? Ijaki numer ma ta farba ,,zielona"? Tak, silnik był malowany pędzlem. Farba to akrylowa Pactra, numer A81 RLM25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Nie no super hiper.. .. Sam niedawno składałem ten modelik, i muszę przeznać że też miałem problemy aby zmieścić przednie nadkola pod kabinę.. Modelik mi się podoba.. ale mam jedno ALE.. mógłbyś pomalować w tylnich kołach piasty?? lepiej by to wyglądało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Nie no super hiper.. .. Sam niedawno składałem ten modelik, i muszę przeznać że też miałem problemy aby zmieścić przednie nadkola pod kabinę.. Modelik mi się podoba.. ale mam jedno ALE.. mógłbyś pomalować w tylnich kołach piasty?? lepiej by to wyglądało.. Aaaa pewnie że pamiętam Chyba Ci nawet podsyłałem skany kalek. Wiesz, z tym pomalowaniem to masz rację. Jak będę miał jakiś napad weny twórczej to faktycznie machnę piasty na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi