WilkU Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Witam wszystkich pancerniaków! (tzw.czołgiem! ) Postanowiłem poprawić mój poprzedni model T-34/85 od Zwezdaz ( pierwszy był fatalny i napchany wieloma próbami eksploatacji, ciekawscy mogą poszukać). Oczywiście zainwestowałem w nowy egzem-plaż bo stary był mocno zżarty szpachlą. A poza tym, był to mój pierwszy model czołgu i szkoda mi go było. A teraz do rzeczy, egzaminy gimnazjalne i bierzmowanie za mną a teciak kurzył się przez te 3 tygodnie przerwy :(. Jednak jest już gotów do prezentacji. Jestem nowy w tym fachu ( przynajmniej w pancerce) To dopiero mój 2 model. Widziałem że niekiedy 1-sze modele są tak doskonałe że można się zdziwić. Jednak tu tego nie będzie :/ Nie każdy efekt dobrze wyszedł ale krytyka należy do was. (Przepraszam za zdjęcia i byki powyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Nie jestem jakimś znawcą (a wręcz sam dopiero niedawno zacząłem) ale się wypowiem. 1. Jak na 2 model to bardzo ładny. 2. Chyba nieco przesadziłeś z fakturą stali na wieży. 3.Gąski są słabe. Nie dość, że lewitują nad kołami to są całe jednolicie srebrne. Najlepsza metoda na realistyczne malowania gąsek to pomalowanie na czarno i przetarcie farbką metaliczną. 4 Ogólnie model poza wieżą wydaje mi się taki jakiś gładki, monotonny i czysty. Mogłeś go trochę bardziej przybrudzić i poobijać. Tyle ode mnie. Czas teraz na zdanie profesjonalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Wiem, przez co przechodziłeś z tym modelem. Gąski tragedia, ale lepiej się nie da bez wymiany na friule. Model faktycznie zbyt czysty, ale dobrze, że nie przesadziłeś w drugą stronę, jak ja przy swoim. Moim zdaniem najsłabszy element modelu (z tych, na które miałeś wpływ) to wydechy. Wyglądają jakbyś je maznął czerwoną farbą, powinny być trochę "zardzewiałe", co nie znaczy przerdzewiałe, i okopcone. Napis "Strasznyj" to Twoja inwencja twórcza, czy był w kalkach? Ja w swoim go nie miałem. Jak kiedyś kupiłem zvezdowy T-72, to tam w ogóle nie było kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Może by tak delikatniej z górą , czyli wieża plus nitro(lub klej tamiya) plus twardy pędzel . I może ostrzej z dołem czyli tak by nie wyglądał jak wyjęta z pudełka ZVEZDA Do tego wywal te łańcuchy bo czołg wygląda jak duch z Nieporętu albo dowolnie wybrany raper sirota wieśniak . I nie przepraszaj za byki jak o nich wiesz tylko je popraw bo wychodzisz na ... no nie powiem na co wychodzisz. dumapolski : Gąski tragedia, ale lepiej się nie da bez wymiany na friule. Dasz sobie za to stwierdzenie obciąć palec serdeczny prawej ręki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Dzięki za uwagi, uratuje co się da. ,,Wanna,, czołu jest znacznie mniej zardzewiała od wierzy. Dorobie brud na zbiornikach i powinno być lepiej. Poprawie łańcuch i wydechy . Czekam na więcej uwag Co do gąsek to się nie starałem za bardzo bo i tak wymienię je na pojedyncze ogniwa. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Może je po prostu przyklej do kół. Wiem że gąsienice Zvezdy nie chcą współpracować nawet z kropelką, aby je przykleić trzeba je leciutko ponacinać od strony kół tam gdzie mają być przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 dumapolski :Gąski tragedia, ale lepiej się nie da bez wymiany na friule. Dasz sobie za to stwierdzenie obciąć palec serdeczny prawej ręki ? Chodzi Ci o to, że się da? Nie widziałem ładnie zrobionych gąsienic z pudełka w zvezdowym teciaku. Jeżeli Ty gdzieś widziałeś, to pokaż - nie jestem nieomylny. Pisząc "friule" wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie, przyznaję. Ale z tego co wiem, to każde, ogniwkowe, czy z fragmentów, będą lepsze od pudełkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Do tego co napisali poprzednicy, dodałbym jeszcze kiepską (chyba jedno kolorową rdzę), chyba kompletny brak wash`a i ten kolor nie za bardzo mi pasuje (zbyt ciemny). Na plus, model wydaje się czysto zrobiony. Początki bywają trudne, najważniejsze to wyciągać wnioski i działać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Poprawiłem i dodałem , własnoręcznie zrobione kraty osłony silnika. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam Z zdjęć powyżej można wywnioskować że kolor czołgu "bardzo mało" różni się od koloru gąsienic, jeżeli jest to Twój drugi model , to może warto odpuścić sobie na razie brudzenie, i ćwiczyć dokładne ładne składanie i przyzwoity malunek, i może nie Zvezde na początek a Tamiye , mają łatwe modele w składania, w miarę szczegółowe (na pewno lepsze od Zvezdy) . PS. Na początku tego tematu , w opisie przeczytałem że miałeś w tym roku egzamin gimnazjalny i bierzmowanie hehe jestem ten sam rocznik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Z wieżą przegiąłeś totalnie (wygląda jak odlew z epoki świętokrzyskich dymarek przed obróbką). Kolor zbyt ciemny i jednolity, słaby wash, brak przetarć i obić, monotonna jednolita rdza. Gąsienice są jakie są, można tylko kolorystycznie je trochę uatrakcyjnić. Jeżeli przy następnym modelu weźmiesz te i inne uwagi sobie do serca, na pewno będzie o niebo lepszy. I jeszcze jedno. Nie wszystko co jest w pudełku musi znaleźć się na modelu ( a przynajmniej nie w formie zaproponowanej przez producenta) mam tu na myśli tą okropną "linę". Dziwnie powykręcana, trzyma się na słowo honoru i sterczy na błotniku jak nie powiem co . Życzę powodzenia w następnych pracach, bo potencjał jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Nie wiem dlaczego ta lufa tak do góry podniesiona. Do samolotów strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi