GrzesiekW Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Niedawno zaopatrzyłem się w takie gałęzie eduarda W zestawie znajdziemy 8 gałęzi.Czy pracował ktoś kiedyś z czymś takim?Jak sięza to zabrać? Czy blaszki należy rozhartować?Może się wam wydać głupie takie pytanie - ale nie wiem jak się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 - wycinasz z ramki, - wyginasz/formujesz, żeby nadać temu charakter 3D, - grupujesz ze sobą różne fragmenty w zależności jak duże "gałęziowisko "chcesz uzyskać, - malujesz np. aero na kolor zieleni, małym pędzęlkiem zaznaczasz gałęzie drewnopodobnym kolorem (bez przesadnej staranności), - lokujesz całość gdzie chcesz, tutaj trochę czegoś takiego wykorzystałem : http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=14077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Wielkie dzięki. Rozumię,że dopasowanie kształtu do pojazdu robisz po gięciu do koształtu gałęzi? Chyba będę musiał kłaść 2 ,,gałęzie" w jedno miejsce,bo przy jednej to trochę łyso będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Giąć i dopasowywać możesz w każdym momencie. Przed- po malowaniu, na modelu ... w każdej chwili możesz poprawić żeby wyglądało naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Pokombinowałem i uzyskałem takie coś. Zastanawiam się tylko czy ta gałąź pasuje do kubla. Zresztą sam z jej wyglądem bym się kłucił . Przepraszam,bo wiem,że to nie warsztat ale uszło by coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2jacks Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 odświeżam temat...czy może ktoś dac namiar na tego typu elementy fototrawione, lub coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi