morfeusz_76 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Witam szanownych kolegów:) Szykuje sie do następnego projektu. Tym razem na warsztat trafia sprzęt produkcji radzieckiej. Zestaw za który się zamierzam zabrać to produkt Revell'a w skali 1:35. dorzucam do zestawu foto trawionki Eduarda co prawda do zestawów dragona ale myślę że uda mi się je zaadoptować do maszyny ze stajni Revell'a. Będzie to moja pierwsza przygoda z elementami foto trawionymi mam nadzieje, że będę miał z niej miłe wspomnienia:) Poza tym będą jeszcze niezestawowe liny i mam nadzieje friule które wkrótce maja się pojawić. Na co powinienem zwrócić szczególna uwagę aby model był poprawny merytorycznie, czy ktoś z kolegów otarł się już o ten zestaw z Revell'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Zarówno ten zestaw jak i zestaw Zvezdy to przepakowany stary model Dragona . Z dopasowaniem blaszek nie powinieneś mieć problemu bo są one dedykowane właśnie tym modelom . Co do reszty zapytaj kolegę - Mirek66 ,on kleił ten model z zastosowaniem owych blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Nie musisz czekać na Friule. W moim wątku o T-90, Is-7 wkleił zdjęcie metalowych gąsienic, do T-80. Składają się z dwóch połówek ogniwka, zęba, dwóch łączników i kawałków gumy. Zerknij do mojego wątku na stronę numer 3, tam jest zdjęcie. Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Ciekawy temat zasiadam z ciekawościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design. W/g mnie koła jezdne do T-80 najlepszej jakości robi Masterclub. Jakość odlewu znacznie lepsza od Panzer Art jednak cena 2 razy wyższa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 ...dzięki chłopaki, pościągam resztę koniecznych dodatków i ruszam z kopyta:) niestety póki co muszę się wstrzymać ze względu na przeprowadzkę:( No cóż mam więcej czasu żeby się przygotować merytorycznie do tegoż projektu. Pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 No widzę na forum dużo teciaków, więc moze ty mi podpowiesz z jakiej jednostki pochodzi T-63 od trumpetera 1:35, pojazd malowany light green, numer boczny 953, egzemplaż z 62r. przeszukałem neta i nic nie znalazłem. Niestety trumpek nic nie podaje. Pozdrawiam i powodzenia przy 80-tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 ...niestety moja wiedza w temacie współczesnej radzieckiej pancerki jest baaaardzo ograniczona:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design. W/g mnie koła jezdne do T-80 najlepszej jakości robi Masterclub. Jakość odlewu znacznie lepsza od Panzer Art jednak cena 2 razy wyższa. Pozdrawiam Pisząc o kołach Panzer artu lub SP Design, miałem na myśli względy ekonomiczne. Znam z autopsji i sprawdziłem organoleptycznie jakość kół z MasterClubu. Moja BV-ka, bedzie miała właśnie te koła ( MasterClub ). A tutaj masz zdjęcie tych gąsienic o których pisałem wcześniej: Do T-80 jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Miejmy nadzieję, ze kiedyś doczekamy się modelu T-80 z prawdziwego zdarzenia. Miniarm zaczyna od wieży to moze na kadłubach skończy, oby. A może by tak jeszcze T-84:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 No co tam w warsztacie ? Postępów nie widać .... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 No co tam w warsztacie ? Postępów nie widać .... :-( Nooo wiem, wiem niestety brak czasu i do tego przeprowadzka odsuwa trochę rozpoczęcie prac nad teciakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi