Skocz do zawartości

T-80 UD plus dodatki

morfeusz_76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów:)

Szykuje sie do następnego projektu. Tym razem na warsztat trafia sprzęt produkcji radzieckiej. Zestaw za który się zamierzam zabrać to produkt Revell'a w skali 1:35. dorzucam do zestawu foto trawionki Eduarda co prawda do zestawów dragona ale myślę

że uda mi się je zaadoptować do maszyny ze stajni Revell'a. Będzie to moja pierwsza przygoda z elementami foto trawionymi mam nadzieje, że będę miał z niej miłe wspomnienia:) Poza tym będą jeszcze niezestawowe liny i mam nadzieje friule które wkrótce maja się pojawić.

Na co powinienem zwrócić szczególna uwagę aby model był poprawny merytorycznie, czy ktoś z kolegów otarł się już o ten zestaw z Revell'a ??

IMG_4981.JPG

IMG_4982.JPG

Zarówno ten zestaw jak i zestaw Zvezdy to przepakowany stary model Dragona .

Z dopasowaniem blaszek nie powinieneś mieć problemu bo są one dedykowane właśnie tym modelom .

Co do reszty zapytaj kolegę - Mirek66 ,on kleił ten model z zastosowaniem owych blaszek

Nie musisz czekać na Friule. W moim wątku o T-90, Is-7 wkleił zdjęcie metalowych gąsienic, do T-80. Składają się z dwóch połówek ogniwka, zęba, dwóch łączników i kawałków gumy. Zerknij do mojego wątku na stronę numer 3, tam jest zdjęcie. Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design.

Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design.

W/g mnie koła jezdne do T-80 najlepszej jakości robi Masterclub. Jakość odlewu znacznie lepsza od Panzer Art jednak cena 2 razy wyższa.

Pozdrawiam

...dzięki chłopaki, pościągam resztę koniecznych dodatków i ruszam z kopyta:) niestety póki co muszę się wstrzymać ze względu na przeprowadzkę:(

No cóż mam więcej czasu żeby się przygotować merytorycznie do tegoż projektu.

Pozdrowionka:)

No widzę na forum dużo teciaków, więc moze ty mi podpowiesz z jakiej jednostki pochodzi T-63 od trumpetera 1:35, pojazd malowany light green, numer boczny 953, egzemplaż z 62r. przeszukałem neta i nic nie znalazłem. Niestety trumpek nic nie podaje.

Pozdrawiam i powodzenia przy 80-tce

Polecił bym też wymianę kół jezdnych na żywiczne Panzer art lub np. SP Design.

W/g mnie koła jezdne do T-80 najlepszej jakości robi Masterclub. Jakość odlewu znacznie lepsza od Panzer Art jednak cena 2 razy wyższa.

Pozdrawiam

Pisząc o kołach Panzer artu lub SP Design, miałem na myśli względy ekonomiczne. Znam z autopsji i sprawdziłem organoleptycznie jakość kół z MasterClubu. Moja BV-ka, bedzie miała właśnie te koła ( MasterClub ). A tutaj masz zdjęcie tych gąsienic o których pisałem wcześniej:

Gski.jpg

Do T-80 jak znalazł

Miejmy nadzieję, ze kiedyś doczekamy się modelu T-80 z prawdziwego zdarzenia. Miniarm zaczyna od wieży to moze na kadłubach skończy, oby. A może by tak jeszcze T-84:)