Mark666 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Piękna robota, a przymiarka wygląda dobrze wszystko będzie pasować jak puzzle. I tu coś warto uwagę zwrócić , że warto robić przymiarki. No właśnie. Ciągle się tu czegoś uczę. Dzięki Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Kolejny ciekawy projekt z twojej strony, szkoda że nie będziesz go poprawiał ze strony merytorycznej, bo w twoim wykonaniu było by na co popatrzeć. Mimo wszystko, podoba mi się. A zderzak rwij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Kolejny up. Powstaje silnik, próba a raczej porażka przy z klamrami pasów , poszło już zamówienie na fototrawione więc będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 Ooo panie kolego Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Dziękuję Krzychu 126 Silnik złożony, pasek klinowy na swoim miejscu a motor wraz ze skrzynią już w ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper32 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Bardzo ładny DUŻY ŚCIGACZ SIĘ SZYKUJE :-) Ale pasek linowy ma luzy!!! Wiesz Marku, wybaczył bym to komu innemu, ale Tobie,człowiekowi który się urodził z kierownicą w rękach!!! Hahaha!!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 A co to za rura w kabinie? Pasek by sie przydało troche powyginać "do wewnatrz" zeby go kółka "wypychały" bedzie miał realistyczniejszy kształt jeżeli zrozumiałeś o co mi chodziło hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 A co to za rura w kabinie?Pasek by sie przydało troche powyginać "do wewnatrz" zeby go kółka "wypychały" bedzie miał realistyczniejszy kształt jeżeli zrozumiałeś o co mi chodziło hyhy Rura---nie wiem Pasek klinowy-- to jest pasek integralny , nie wypraska i leży tak jak ułożone są koła pasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Fotelik wyśmienity. Reszta nie gorsza. Bardzo podoba mi się stosunek jakość/ szybkość wykonania:D Większość rzeczy, które się robi (i na które schodzi masę czasu) zazwyczaj zostaje tylko w głowie modelarza, który je wykonał. Na półce na pewno będzie prezentował się rewelacyjnie, czy ma realistycznie poprowadzony kabel, czy nie:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 A ta rura niema przypadkiem chłodzić tych elementów za silnikiem? Na dachu jest jakiś wlot powietrza? Silnik wygląda jak prawdziwy, kubełek pierwsza klasa. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Wydaje mi się że ta rura ma jakiś związek z chłodzeniem czegoś tam, no brak jakichkolwiek danych. Ale z maską i kabiną wyszła masakra, po położeniu podkładu , i 2 warstw bazy wyszły takie oto babole: Po drodze zabrakło mi koloru bazowego , wydawało się że 150 ml wystarczy a tu nie. A ponieważ wyszło to widać całość poszła do DOT-a i nie wiem czy to wszystko przejechać papierem 1500/2000 i ponownie podkład i bazę po którą muszę się przejechać w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Kurcze, czemu tak? Używałeś jakiejś nowej kombinacji w chemii? Wygląda jakby się podkład z bazą pożarł a z tego ci pamiętam to działasz głównie na motipach i wcześniej takiego dramatu nie było. No nic, łączę się w cierpieniu i z nadzieją wyczekuję na efekty podejścia nr 2. Ja bym przed ponownym podkładem poleciał papierkiem, nawet 1200. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Co do rury to raczej służy do odprowadzania ciepła, żeby się kabina zbyt nie nagrzewała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Międzyosiówki z kalkami i polakierowane clearem. Założyłem błotniki. Kabina i maska już powtórnie w podkładzie , dziś spróbuję malować. Czekam na blaszkę z klamrami , zakupiłem kolor bazowy , będzie ciemniejszy Generalnie podwozie jest gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper32 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Wygląda SUPER !!! A ta rura w środku kabiny, kojarzy mi się z "kozą"-piecem... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Maska i kabina po powtórnym malowaniu. Komplet kalek . Blaszka z klamrami pasów w drodze. Na koniec mała wariacja na temat ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper32 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 A jak on miałby się z TYM ścigać??? Chociaż widzę ciekawe możliwości, wykańczania tym czymś konkurencji, na torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 A jak on miałby się z TYM ścigać???Chociaż widzę ciekawe możliwości, wykańczania tym czymś konkurencji, na torze. Ścigać nie, ale po kolizji i wyjeżdzie na tor Safety Car-a ktoś musi ściągnąć uszkodzony pojazd. Ale to tylko taka przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Najszybszy w mieście HDS Z tym wykańczaniem konkurencji to mi sie skojarzył Carmageddon lub Death Race Jak dla mnie model piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Jak batmobil. Wchodzi w zakręt i chwyta się co jest pod ręką:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Dzięki. Ale chyba nie bierzecie na serio tego HDS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper32 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Mnie w tej wersji kojarzy się z "Terminatorem 3" A tak w ogóle to fajna scena pościgu ( dźwig kontra wóz strażacki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 No coraz bliżej wyjazdu na tor. Jak na razie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dziękuję. Kilka zdjęć z wczoraj Na dziś zaplanowałem maskowanie szyby i malowanie uszczelki, uzbrojenie kabiny, ale nie wiem czy dam radę bo trzeba pokibicować Rosjanom i Czechom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Prace ładne, klatka fajna, kolor na kabinie też ładnie wyszedł. Ale dlaczego będziesz kibicował Czechom? A nasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi