roni526 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Robie makietę i potrzebny mi jest ponton w skali 1:72.Nie mam żadnego pomysłu jak go by zrobić. Myślę , że wy będziecie mieli jakiś pomysł. Wiem ,że wy robicie makiety i myślę ,że na moje pytanie odpowiecie. Z góry dzięki Pozdrawiam roni526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 weź jakąś masę plastyczną w stylu modelina, różnego rodzaju masy chemoutwardzalne, coś co służy np. do lepienia figurek i uformuj w wałeczek.. potem go wygnij w kształt U albo 0 (w zależności jakiego kształtu ma być ponton) potem albo z cienkiego placuszka dorób dno, albo z kawałka polistyrenu czy czego tam będziesz chciał.. czekasz aż wyschnie i gotowe :P później możesz dorobić jakieś olinowanie na obwodzie, silnik, pagaje czy co ci tam będzie więcej trzeba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 http://free4web.pl/3/2,85710,228303,4838322,Thread.html;jsessionid=EE0AFF0E5CFA91BCDDE0D50E6BCA230D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 weź jakąś masę plastyczną w stylu modelina, różnego rodzaju masy chemoutwardzalne, coś co służy np. do lepienia figurek i uformuj w wałeczek.. potem go wygnij w kształt U albo 0 (w zależności jakiego kształtu ma być ponton) potem albo z cienkiego placuszka dorób dno, albo z kawałka polistyrenu czy czego tam będziesz chciał.. czekasz aż wyschnie i gotowe :P Ja bym to zrobil dokladnie w taki sam sposob... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 roni526, Po co sie brudzic modelina? Ja wkrotce bede robil zodiac do ISKRY II. Na razie zbieram plany i przymierzam sie do drugiego podejscia w 1:100. Wczesniej bylo w 1:50 ale skonczylo sie na kadlubie. Ja to zrobie tak. Mam kart model z porzadnym zodiakiem, ktory posluzy mi za wzor. Caly obwod mojego pontonu zrobie z odpowiedniego przewodu w gumowej koszulce. Potne go na walki pod odpowiednim katem i posklejam razem. Na dno uzyje cienkiego styrenu. Tylko silnik bedzie wymodelowany z Milliputu. Jak wiesz zodiak nie ma pelnego obwodu dlatego jak chcesz zrobic ponton to zrub dziob x2 Jak podasz mi na priv Twoj adres e-mail to przesle Ci skan tego Zodiaka. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi