pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Kolejny gotowy model. Tak jak z Shermana jestem zadowolony tak nie mogę tego powiedzieć o tym modelu. Jednak nie chcę drugi raz zmywać malunków, więc już zostanie taki jak jest. Nie spodziewam się pochlebnych opinii Ewentualny brak jakiegoś elementu jest spowodowany utratą podczas zmywania farby. Do galerii idzie bez podstawki bo tą nie wiem kiedy skończę jeśli w ogolę. Ewentualną budowę będę kontynuował w osobnym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Witam Są momenty, np: płyta nad silnikowa która bardzo mi się podoba Ale i takie które do mnie nie przemawiają np:podwozie /znowu /i zacieki na wozie ,jakieś takie krzywe za grube i nie naturalne ,jarzmo km /co to za maz?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Głupio mi się tak tłumaczyć ale: ten maz na jarzmie to nie wiem skąd się wziął ;) dopiero na zdjęciach zobaczyłem. A podwozie to ja już nie wiem Chyba się na samoloty przerzucę Zaznaczę jeszcze raz że normalnie robię lepsze modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Nie znam się, ale dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 To może nastepny zostaw bez brudzenia? Powiem też, że z jednej strony ubrudziłeś pancerz na gasienicami, a z drugiej nie. Jak w Shermi - góra ładna, podwozie już troszeczkę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 To może nastepny zostaw bez brudzenia? To za proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkmiec Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Daj spokój - przecież to wszystko kwestia gustu. Podwozie moim zdaniem jest bardzo dobre - świetnie oddaje przejazd "po błotku". Zgadzam się natomiast co do zacieków na wieży - każdy idzie w inną stronę niestety Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Hej.Podoba mi sie ze nie chcesz robic modeli czystych i probujesz ozywic je. A ze czasem wychodzi roznie-ten sie nie myli co nic nie robi. Warto byloby trzymac sie zasady im wyzej tym jasniej odnosnie tonacji koloru. Z brudzeniem ,tez ciezko brudzic bez bazy;najlepiej miec plan i syfic model jak i plan wokolo. Szpeniem nie jestem ale moze pomoglem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam. Moja opinia będzie trochę inna. Mi model bardzo przypadł do gustu. Zarówno góra jak i dół są super. Choć nie lubię mocno usyfionych modeli ten Twój ma w sobie to "coś". Matowiłeś go pactrą ? Wyszedł taki super trupio-zimno-metaliczny odcień matu. Gratulacje za pracę . Tylko usuńń tego mazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Z reguły nie matowie modeli. chyba że chce utrwalić pigment czy coś. Bardziej podoba mi się model który w jednym miejscy trochę się błyszczy w drugim bardziej matowy. W zależności od zastosowanego brudzenia.. Lepiej to widać na Shermanie. Panthera wyszła mi cała matowa a ten trupio blady efekt to chyba zasługa rozjaśniania powierzchni białą farba artystyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi