yzerman Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Mam mały problem z którym niestety nie mogę sobie poradzić... Otóż moja blaszka fototrawiona w transporcie uległa uszkodzeniu - zgnieceniu. Pomimo wielu prób mechanicznego wyprostowania zgniecenie jest nadal widoczne. I tu pytanie do braci modelarskiej - ma ktoś może jakiś patent jak wyprostować zgniecioną blaszkę? Napewno nie jestem pierwszym który napotkał ten problem. Jak więc sobie radziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Trzeba było zareklamować,że towar uległ uszkodzeniu w transporcie. Teraz to już chyba za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Osobiście nigdy nie miałem takiego problemu, ale może gdybyś zgniecenie przeszlifował ? Pilnikiem, papierem wodnym, albo dremelkiem, zależy jaka to duża blaszka, teoretycznie zgniecenie powinno zniknąć, tak mi się tylko zdaje ale chyba warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Ja kiedyś taką blachę walcowałem. Dosłownie. okrągłym uchwytem do skalpela. Na większych elementach pomogło, chociaż blacha ma tendencję do skręcania się w rulonik, ale to kwestia kilku prób. A pozostałość szlifowałem, bo przecież i tak idzie do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi