Gość Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Witam Mam pytanie.Czy da się używać(rozcieńczać)farby humbrola i testors(ewentualnie jeszcze revell) rozpuszczalnikiem mr.color thinner(tym od gunze sangyo)??? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Witam. Nie próbowałem rozcieńczać tych farb mr.color thinner, ale doskonały jest rozcieńczalnik Wamodu -http://wamod.w.interia.pl/oferta.htm. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Właśnie go mam ale gościu ze sklepu modelarskiego raczej mi go odradzał(zresztą wogóle produktów wamodu-uprzedzony jakiś czy co )że są kiepskie i radził abym poszukał czegoś lepszego.A teraz to sam już nie wiem kogo słuchać.Dopiero się ucze i nie chce przez jakąś bzdure schrzanić modelu.Jaki wy radzicie?O wamodzie już kolega mówił a inne?Tylko żeby nie były bajońsko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Ja także polecam wamod. Według mnie do humbrolli i revelli jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Używam do humbroli ,reveli,Model Mastera i nie narzekam. Lakiery rozcieńczone Wamodem nakładam aerografem i pędzlem i jest O.K. Wypróbuj sam lakier rozcieńczony tym specyfikiem nie bezpośrednio na gotowym modelu ale na jakimś starym wraku. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Ewentualnie można jeszcze używać benzyny lakowej, choć osobiście też stosuję Wamod. A ten Gunzowy rozcieńczalnik raczej się nie nada - bo przeznaczony jest do tych dziwnych farb akrylowych. To tak na chłopski rozum, bo nie stosowałem go do farb innych, niż Gunze. A jakby się nadał, to ze względu swojej ceny, używanie go do Humbroli byłoby chyba przerostem formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi