mac eyka Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Mimo natłoku zajęć, chronicznego braku czasu i spodziewanego najazdu, krwiożerczych kosmicznych królików znana i lubiana wytwórnia zabawek politechnicznych Mac Eyka Model Bilder Desigh Studio LtD GmBH Spółka Komandytowa SA zaprezentuje poniżej swoje nowe dzieło. Jest to Mieszano Powietrzny Spitfire Mk.XIX prosto do wikingów z nad szwedzkich fiordów. W skali 1/72 of kołs. Model złożył się całkiem fajnie, betoniarka do mieszania szpachlówki odpalana nie była gdyż lekkiego szpachlowania wymagały tylko połączenia kadłuba ze skrzydłem. Dodatkowo wywierciłem otwór po lewej stronie kadłuba, z przodu samego. Widać go na zdjęciach i planach, a został pominięty na wypraskach. Ogólnie model jest fajowy i polecam go nawet początkującym modelarzom. Jednokolorowy kamuflaż wykonałem aerografem marki piwata używając farby Tamiya. No ale dość gadulstwa. Czas na oglądactwo. A później zapraszam do festiwalu krytyki i rzucania pomidorami. Zdjęcia są takie sobie, ale moja idioten kamera więcej już nie potrafi. Do zdjęć rodzinki w parku wystarcza więc nie mam w planach jej zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Hej, zdjęcia rzeczywiście nienajlepsze, ale sam Spit w egzotycznym mundurku bardzo ciekawy i ładnie się prezentuje. Mają w sobie coś fajnego te PR-y, w moim odczuciu głównie ze względu na odmienny od klasyki kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Sądzę, że w wakacyjnym czasie pójdę w Twoje ślady z PRką . Ale chcę wstawić dostępną żywicę (już leży w pudełku Airfixa ). Ładnie Ci to wyszło. Muszę poszperać za jakimś fajnym malowankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi