ministersan Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Witam Co prawda zająłem się modelarstwem już ponad rok temu (bo powrót po sklejeniu w latch 80 ze trzech ulepków to za duże słowo), to do tej pory udało mi się skleić jedynie jeden śmigłowiec. Zaczynałem wiele modeli, zakładałem warsztaty (nawet konkursowe), ale zawsze coś mnie odepchnęło od modelu i lądował w szafie. Aż do TEGO dnia... ...kupiłem okazyjnie Merkave w 1/72 z Revella i postanowiłem ją skleić. I to był strzał w dziesiątke - okazało się, że pomimo tego iż od lat interesuje się lotnictwem to w modelarstwie pancerka, a nie lotnictwo jest tym co tygrysy lubią najbardziej . Od tamtej chwili wszystko poszło z górki skleiłem Merkave (galeria lada moment) a w międzyczasie zakupiłem poniższy model i także ropocząłem go sklejać.Udało mi się też wrócić do modeli samolotów i w przerywnikach powoli je kończę. Model prosto z pudła - jako pierwszy był po prostu poligonem i świetną zabawą - anteny nie pomalowane, w najbliższym czasie zmienie je na inne , bo te zestawowe są kiepskie. Zapraszam do oglądania, fotki na miare moich umiejętności - może sprobuje zrobić sesje w plenerze. Po przydługawym wstępnie zapraszam do oglądania mojego "dziewiczego" modelu pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotek Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Jak na pierwszy model, to nawet ok! Nie będę się rozpisywał bo drugi będzie lepszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Model widzę że przełomowy (przełamałeś się i zacząłeś kończyć inne). Ładnie się ten pojazd prezentuje. Jedyna uwaga to zaciek z przodu wanny i za bardzo zardzewiałe gąsienice (chyba że to wietnamskie błoto to wtedy jest ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Całkiem do rzeczy. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Model widzę że przełomowy (przełamałeś się i zacząłeś kończyć inne).Ładnie się ten pojazd prezentuje. Jedyna uwaga to zaciek z przodu wanny i za bardzo zardzewiałe gąsienice (chyba że to wietnamskie błoto to wtedy jest ok). Zaciek - fakt, że nieciekawy, ale to były eksperymenty i niektóre się nie udały (choć nie zniechęciły mnie do dalszej pracy jak przy poprzednich modelach). A gąski... no cóż - z koloru i pociągnięcia metalizerem oraz srebrną suchą pastelą jestem zadowolony. To miałą być rdza i troszke błota, ale nie do końca wyszło - choć na żywo ten "rudy" aż tak nie wali po oczach. Dzięki za wsparcie i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi