Skocz do zawartości

PzKpfw IV Ausf. H 1:35 Academy

kub

Rekomendowane odpowiedzi

Model wykonany już jakiś czas temu. Drugi raz robiony zimerit a pierwszy raz z masy dwuskładnikowej (wamod). Pierwsze (i jak na razie ostatnie) malowanie aerografem plam kamuflażu. Stał na półce 3 miesiące strasząc swoim malowaniem (aerograf pryskał szeroko żułtymi plamami a potem zdechł kompresorek) więc postanowiłem to zmienić i dać mu zimowy kamuflaż. Gąsienice to plastikowe ogniwka (tak nawiasem mówiąc jestem dumny z ich ułożenia jak na moje ówczesne umiejętności) niestety są one pomalowane na jednolity czarny. muszę to w najbliższym czasie poprawić . Jest to moje pierwsze malowanie zimowego kamo nie licząc mazania kredą t-26 w 1:72. Zimowe wdzianko zostało naniesione metodą na sidolux (jakby ktoś był zainteresowany tą metodą to proszę pisać).

Boczne osłony to samoróbka bo fabryczne to nadawały się na bunkier ale nie dałem rady wykonać samodzielnie osłon na wieży więc dałem firmowe.

O ciekawe że chyba pochodzą one z nowej Tamiy i zupełnie nie pasują do skopanej wieży Academy.

Model mogę polecić początkującym ale tylko wersję nez osłon gdyż reszta zestawu dość ładnie się skleja choć ma niewiele wspólnego z oryginałem.

Dobra starczy tego pisania.

044.JPG?gl=PL

046.JPG?gl=PL

049.JPG?gl=PL

051.JPG?gl=PL

050.JPG?gl=PL

047.JPG?gl=PL

048.JPG?gl=PL

043.JPG?gl=PL

052.JPG?gl=PL

Witam!

Zazwyczaj nie krytykuję cudzych modeli, bo każdy lepi i maluje tak jak czuje i tak jak widzi. Zawsze próbuję znaleźć coś pozytywnego w każdej pracy. Jednak tutaj nic nie napiszę. Nie dlatego że to Academy (zestaw jest taki jaki jest) i nie dlatego że model mi się nie podoba. Po prostu nie widzę w tym modelu niczego co by mnie zainteresowało, lub przykuło moją uwagę

I tyle....

• 1 month later...

Witam

Model nie wygląda tragicznie, wgl. szacunek że powstał (bo Academia), To był mój pierwszy model... , z tego co pamiętam był tam problem z kołami, po prostu nie pasowały (nie wiem czy miałeś ten sam problem), jak na pierwsze kamo śnieżne to bardzo dobrze, do efektów zimowych warto też używać chemi Mig-a, taki wash zimowy, daje naprawdę przyzwoity efekt ;)

...z tego co pamiętam był tam problem z kołami, po prostu nie pasowały (nie wiem czy miałeś ten sam problem)

Był co prawda problem bo w kole powinna być wklejona tulejka ale się nie mieściła Koła więc przykleiłem na kropelkę bezpośrednio do wahaczy.

Ten Model , to mój pierwszy jaki zrobiłem i tu wystawiłem. Wtrysk jak wtrysk z późnych lat.... Co do modelu, to antenka jakaś dziwna trochę, chyba za gruba. Co do reszty mam mieszane uczucia, podoba mi się, a zarazem nie Fajne za to zdjęcie zrobiłeś na tym tle.

Fajne za to zdjęcie zrobiłeś na tym tle.

Oryginalny obraz namalowany przez moją ciocię

Co do antenki to masz w 100% rację.

No to gratulacje dla Cioci Fajnie mieć taką Ciocię, mogła by malować tło do różnych dioram i modeli, super by było

ps. Najlepsze antenki wychodzą, z rozciągniętych ramek na ciepło. Daj jakiegoś washa ciemnego na szmatę, albo przetrzyj suchym pędzlem, będzie fajnie wyglądała z tymi wszystkimi zagięciami itp.