Jump to content

A-6E 1:144 Dragon

ksiadz
 Share

Recommended Posts

Witam

No i przyszedł czas na ostatni model z serii. Jakość wyparstek najmniej ciekawa w porównaniu z pozostałymi spasowanie również, wnętrza brak zrobione od podstaw, ale coś z tego wyszło.

Zapraszam do galerii:

A-6E01.jpg

A-6E02.jpg

A-6E03.jpg

A-6E04.jpg

A-6E05.jpg

A-6E06.jpg

A-6E07.jpg

A-6E08.jpg

A-6E09.jpg

I na koniec cała kolekcja

A-6E10.jpg

Teraz na warsztacie TF-104G i F-117A za jakiś czas ponowne galerie w 1:144

Woit - fotki takie robię i jakoś lepsze mi nie wychodzą próbowałem wielu ustawień i w trybie makro i ustawieniu auto wychodzą najlepsze na tym aparacie... ale może coś doradzisz

Pozdrawiam

Ładna kolekcja wyszła, brawo

Woit - fotki takie robię i jakoś lepsze mi nie wychodzą próbowałem wielu ustawień i w trybie makro i ustawieniu auto wychodzą najlepsze na tym aparacie... ale może coś doradzisz

Najlepiej byłoby na "manual". Przysłonę (A = aperture) ustawiasz na wartość z przedziału 15-20 (albo maksymalną jaką możesz) i do tego dobierasz czas naświetlania (T = time) tak aby wskaźnik "kompensacji ekspozycji" był pośrodku. Jak będzie na lewo, tzn. zdjęcie będzie ciemne, to trzeba wydłużyć czas naświetlania, np miałeś ustawione 1/60 to trzeba dać 1/30.

Jak wskaźnik będzie na prawo od środka (zdjęcie wyjdzie b. jasne) to skracamy czas naświetlania z 1/60 do 1/80.

Jeśli będziesz robił to przy dobrym oświetleniu to nawet statyw nie będzie potrzebny. Ja ostatnio robiłem zdjęcia z ISO100, przysłoną 20, i czasami rzędu 1/200 - ładne słoneczko było.

20120609f301.jpg

W ostateczności spróbuj ustawień makro i trybu krajobrazu.