ksiadz Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Witam No i przyszedł czas na ostatni model z serii. Jakość wyparstek najmniej ciekawa w porównaniu z pozostałymi spasowanie również, wnętrza brak zrobione od podstaw, ale coś z tego wyszło. Zapraszam do galerii: I na koniec cała kolekcja Teraz na warsztacie TF-104G i F-117A za jakiś czas ponowne galerie w 1:144 Woit - fotki takie robię i jakoś lepsze mi nie wychodzą próbowałem wielu ustawień i w trybie makro i ustawieniu auto wychodzą najlepsze na tym aparacie... ale może coś doradzisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ładna kolekcja wyszła, brawo Woit - fotki takie robię i jakoś lepsze mi nie wychodzą próbowałem wielu ustawień i w trybie makro i ustawieniu auto wychodzą najlepsze na tym aparacie... ale może coś doradzisz Najlepiej byłoby na "manual". Przysłonę (A = aperture) ustawiasz na wartość z przedziału 15-20 (albo maksymalną jaką możesz) i do tego dobierasz czas naświetlania (T = time) tak aby wskaźnik "kompensacji ekspozycji" był pośrodku. Jak będzie na lewo, tzn. zdjęcie będzie ciemne, to trzeba wydłużyć czas naświetlania, np miałeś ustawione 1/60 to trzeba dać 1/30. Jak wskaźnik będzie na prawo od środka (zdjęcie wyjdzie b. jasne) to skracamy czas naświetlania z 1/60 do 1/80. Jeśli będziesz robił to przy dobrym oświetleniu to nawet statyw nie będzie potrzebny. Ja ostatnio robiłem zdjęcia z ISO100, przysłoną 20, i czasami rzędu 1/200 - ładne słoneczko było. W ostateczności spróbuj ustawień makro i trybu krajobrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi