ciamacz Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Cześć, czasami zdarza mi się, że pod kalką widać białe plamy, takie jakby wyschnięte miejsca. Jak to niwelować? Przed kalkomanią lakieruję modele lakierem błyszczącym, do kalki używam decal fix a mimo to mam wrażenie, że nie robię czegoś tak, jak trzeba. Wygląda to tak, jakby w niektórych miejscach kalkomania po prostu nie trzymała dlatego jest taka wysuszona i odróżnia się od modelu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Piszesz, że stosujesz decal fix. Nie jest to najlepszy wybór. Być może to wina właśnie płynu. Spróbuj z Mr. Mark Setter i Softer. Powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Z poradnika zamiesczonego na niniejszym forum wykonuję dokładnie wszystkie czynności i nie ma problemu-faktycznie tego płynu co Ty nie używałem ale zawsze przy nakładaniu kalki mam bawełniną małą ściereczkę którą dokładnie przecieram kalkę "wyciskając" z pod niej reszty płynów i pęcherzyki (w niektórych przypadkach używam patyczków higienicznych), od zawsze używam płynów Gunze i jestem zadowolony, pod kalki kładę sidolux robiłem też próbę z werniksem Microskale ale nie zauważyłem lepszych efektów; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi