LotmaniaK Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Witam.Mam pytanie do kolegów która filma produkująca wojskowe samoloty w skali 1:72 jest najlepsza dla początkującego modelarza takiego jak ja .Dobra jakość w przystępnej cenie.Co byście mi polecili ?Z góry dziękuje kolegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Ja bym ci polecil Zwezde, naprawde fajne porzadne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LotmaniaK Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Ile przeciętnie kosztuje model Zwezdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Ile przeciętnie kosztuje model Zwezdy? Zvezda zaczęła produkować proste, ale zupełnie fajne modele dla początkujących w skali 1/72. Jest już na rynku Jak-3 i zaraz pojawi się Bf 109F. Koszt ok. 20-25 złotych. Fajne. Równie fajne dla początkującego są modele Airfixa. Trzeba jednak szukać tych z nowej produkcji, z ostatnich 2 lat. Nowe Bf 109E, Spitfire, Mustang, czy kilka współcześniejszych jak Folland Gnat, Seahawk, Harrier. REVELL ostatnio nie wydaje nowych modeli , ale odświeża stare modele Matchboxa, które też świetnie nadają się dla początkujących. Nie ma łatwiej składalnych dwupłatów niż np. Hawker Fury, albo Gladiator , chociaż formy mają prawie 40 lat. Wszystko w granicach do 25 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LotmaniaK Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LotmaniaK Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Czy airfix produkuje modele samolotów wojskowych w skali 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Czy airfix produkuje modele samolotów wojskowych w skali 1/72? http://www.mojehobby.pl/catalog/Wojskowe.html?search_producer=100022&search_attr_1=1%3A72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Czy airfix produkuje modele samolotów wojskowych w skali 1/72? Od prawie 60 lat I niektóre modele pochodzące z lat 50-tych ubiegłego wieku są wciąż dostępne w handlu i cała ich masa na aukcjach. Dlatego trzeba być ostrożnym przy wyborze dla początkującego i wybierać te świeże, choćby wymienione przeze mnie w poprzednim moim poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Jeszcze możesz spróbować z firmą Hobby Boss. Podobno dla początkujących ale osobiście nie wiem jak się składa bo jeszcze żadnego z ich modeli nie sklejałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Jeszcze możesz spróbować z firmą Hobby Boss. Podobno dla początkujących ale osobiście nie wiem jak się składa bo jeszcze żadnego z ich modeli nie sklejałem. HB to też już spory asortyment dzisiaj. Są b. proste i dość skomplikowane w ofercie, w różnych skalach. Te najtańsze i najprostsze modele samolotów mają kadłub odlewany w całości, a nie tradycyjnie z dwóch połówek. Są to uproszczone kopie zestawów innych producentów. CopyBoss jak niektórzy mówią. Zaskakująco dobre MiG-3 i MiGi-15 wśród tych najprostszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi