sabatms Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Przebrnąłem nawet kiedyś przez artykuły w Aeroplanie na ten temat, ale na razie sprawa wydaje mi się trudna... Trudna będzie tylko do momentu, aż stanie się prosta Jak z większością nowych doświadczeń/umiejętności w życiu... ...jak długo trwa cykl produkcyjny zaplanowanego zespołu elementów, tak przykładowo tych w ostatnim poście? Zakładamy, że mamy wszystkie niezbędne narzędzia, surowce i substancje, sama produkcja od odpalenia komputera do położenia obok modelu płytki z elementami? Wcale nie tak łatwo na to odpowiedzieć. To zależy. Zazwyczaj blaszki udaje mi się wykonać w ciągu jednego dnia, ale nie wymaga to uwagi przez cały czas. Takie fazy jak suszenie emulsji czy naświetlanie trochę trwają, ale nie angażują uwagi. Skumulowany czas, który trzeba poświęcić to 2-3 godziny. Osobna sprawa to przygotowanie rysunków do naświetlenia w programie graficznym - niektóre elementy to kilka lub kilkanaście minut (jak te siatki chłodnic do spitfire'a), a nad niektórymi bardziej skomplikowanymi zespołami siedziałem po kilka lub kilkanaście dni (np. skrzydła do Nieuporta 28). chłopy jak samemu robić fototrawione w domu --- proszę o temat lub opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Y.Czart Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 chłopy jak samemu robić fototrawione w domu --- proszę o temat lub opis AeroPlan 1, 2, 3, 4/1010 do dostania wysyłkowo w wydawnictwie Altair lub po angielsku (na razie tylko 2 części) http://www.modelarstworedukcyjne.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=191:fototrawienie-part-1&catid=45:in-english&Itemid=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 chłopy jak samemu robić fototrawione w domu --- proszę o temat lub opis AeroPlan 1, 2, 3, 4/1010 do dostania wysyłkowo w wydawnictwie Altair lub po angielsku (na razie tylko 2 części) http://www.modelarstworedukcyjne.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=191:fototrawienie-part-1&catid=45:in-english&Itemid=59 kurde w tym roku (1010) już modele robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 chłopy jak samemu robić fototrawione w domu --- proszę o temat lub opis AeroPlan 1, 2, 3, 4/1010 do dostania wysyłkowo w wydawnictwie Altair lub po angielsku (na razie tylko 2 części) http://www.modelarstworedukcyjne.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=191:fototrawienie-part-1&catid=45:in-english&Itemid=59 kurde w tym roku (1010) już modele robili Nie modele, a blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 kurde ale mieli kucia ?? 1 i 2/1010 mam w pdfie jak ktoś chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi