Skocz do zawartości

Trabant 601s Revell

Mat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym zaprezentować mój drugi model. Jak pisałem już wcześniej to mój początek, więc nie ma się czym zachwycać, ale będę wdzięczny za wszystkie uwagi i wskazówki. W modelu od siebie dodałem tylko apteczkę, oraz pobrudziłem komorę silnika i podwozie. Zapraszam do oglądania.

p1020952mt.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020953ao.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020954d.jpg

p1020955d.jpg

p1020956a.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020957q.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020958q.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020960b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.usp1020967w.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020968l.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020969r.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020970v.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020971a.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020975nw.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020983z.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020984xb.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020985cn.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020987us.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1020989w.jpg

Całkiem niezłe te Twoje początki nie ma co

Model ogólnie udany i miły dla oka. Wielki "szacun" należy Ci się za schludne wykonanie listew i oraz realistycznie wyglądającą deskę rozdzielczą. Nad lakierem oraz apteczką można by było jeszcze popracować. Ogólnie trochę pustawo tam w środku. Przydałoby się nieco więcej gratów porozrzucanych po wnętrzu. Ten model stanowi bardzo fajną bazę do zabaw z tego typu detalami. Tworzy to pewien swoisty klimacik

Tym nie mniej podoba mi się i mam nadzieję, że wkrótce pokaże nam kolega kolejny ciekawy model.

Powodzenia w kolejnych projektach!

Pozdrawiam

Kornik

Bardzo fajny model, przyjemny dla oka i nie licząc małych wpadek dość czysto pomalowany i sklejony. Lakieru można by się czepiać gdyby to było wypucowane Lambo, Mercedes lub inna odpicowana drogowa zabaweczka. Na Trabim taka powłoka nie razi.

Małe wpadki o których pisałem to naroża i "odbojniki" zderzaków, plama na tylnej kanapie, jakiś zaciek na tylnej półce oraz lampa p.mgielna i światło cofania. Na makro widać też nierówną krawędź boczków drzwi ale zdjęcie jest w sporym powiększeniu i pewnie w realu nie jest to tak widoczne. Podejrzewam, że niektóre detale, głównie czarne oraz apteczkę malowałeś za gęstą farbką.

Bardzo fajnie Ci wyszły kolory i faktura foteli.

Jak dla mnie ogólne wrażenie pozytywne Gratuluję

Witam wszystkich. Dziękuję bardzo za słowa uznania i uwagi odnośnie mojej pracy, nie spodziewałem się, że model otrzyma tak pozytywne opinie. Trabant był takim małym prezentem dla pewnej osoby, która była kiedyś właścicielem prawdziwego egzemplarza i model miał jak najbardziej przypominać ten właśnie samochód. Dlatego w środku nie znalazło się nic więcej oprócz apteczki. Co do wpadek, to niektóre zauważyłem dopiero po obejrzeniu zdjęć, rzeczywiście słabo u mnie z czystością wykonania i nie tylko, ale mam nadzieję, że uda mi się to kiedyś poprawić. Jeśli chodzi o powłokę lakierniczą, to tak, jak napisał adamuss, na Trabancie ona nie razi, a mnie nawet o taką chodziło, choć przyznam, że udało mi się to przypadkiem. Dodam jeszcze, że model wyglądałby o wiele gorzej, gdyby nie porady mojego dobrego kolegi, modelarza z dużo dłuższym stażem. Pozdrawiam!