Mat Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Witam wszystkich. Chciałbym zaprezentować mój drugi model. Jak pisałem już wcześniej to mój początek, więc nie ma się czym zachwycać, ale będę wdzięczny za wszystkie uwagi i wskazówki. W modelu od siebie dodałem tylko apteczkę, oraz pobrudziłem komorę silnika i podwozie. Zapraszam do oglądania. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Bardzo ładny! tymbardziej jak na drugi model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trabman21 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Hi, I have same real car, same color! Top job on your model! Cheers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Bardzo ładny trabant. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Świetny modelik. Zdradzają go trochę światła przednie, ale na prawdę rodzynek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Całkiem niezłe te Twoje początki nie ma co Model ogólnie udany i miły dla oka. Wielki "szacun" należy Ci się za schludne wykonanie listew i oraz realistycznie wyglądającą deskę rozdzielczą. Nad lakierem oraz apteczką można by było jeszcze popracować. Ogólnie trochę pustawo tam w środku. Przydałoby się nieco więcej gratów porozrzucanych po wnętrzu. Ten model stanowi bardzo fajną bazę do zabaw z tego typu detalami. Tworzy to pewien swoisty klimacik Tym nie mniej podoba mi się i mam nadzieję, że wkrótce pokaże nam kolega kolejny ciekawy model. Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Bardzo fajny model, przyjemny dla oka i nie licząc małych wpadek dość czysto pomalowany i sklejony. Lakieru można by się czepiać gdyby to było wypucowane Lambo, Mercedes lub inna odpicowana drogowa zabaweczka. Na Trabim taka powłoka nie razi. Małe wpadki o których pisałem to naroża i "odbojniki" zderzaków, plama na tylnej kanapie, jakiś zaciek na tylnej półce oraz lampa p.mgielna i światło cofania. Na makro widać też nierówną krawędź boczków drzwi ale zdjęcie jest w sporym powiększeniu i pewnie w realu nie jest to tak widoczne. Podejrzewam, że niektóre detale, głównie czarne oraz apteczkę malowałeś za gęstą farbką. Bardzo fajnie Ci wyszły kolory i faktura foteli. Jak dla mnie ogólne wrażenie pozytywne Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mat Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Witam wszystkich. Dziękuję bardzo za słowa uznania i uwagi odnośnie mojej pracy, nie spodziewałem się, że model otrzyma tak pozytywne opinie. Trabant był takim małym prezentem dla pewnej osoby, która była kiedyś właścicielem prawdziwego egzemplarza i model miał jak najbardziej przypominać ten właśnie samochód. Dlatego w środku nie znalazło się nic więcej oprócz apteczki. Co do wpadek, to niektóre zauważyłem dopiero po obejrzeniu zdjęć, rzeczywiście słabo u mnie z czystością wykonania i nie tylko, ale mam nadzieję, że uda mi się to kiedyś poprawić. Jeśli chodzi o powłokę lakierniczą, to tak, jak napisał adamuss, na Trabancie ona nie razi, a mnie nawet o taką chodziło, choć przyznam, że udało mi się to przypadkiem. Dodam jeszcze, że model wyglądałby o wiele gorzej, gdyby nie porady mojego dobrego kolegi, modelarza z dużo dłuższym stażem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Sąsiad miał takiego, miłe wspomnienia . Fajny ford karton. Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi