ReVoPL Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Mam proste pytanie. Który podkład mr. Surfacer od Gunze jest najlepszy do malowania pędzlem? Chodzi mi tylko o nakładanie podkładu pod akryle pactry, czytałem że można wykorzystać go jako szpachlówka. Cytuj
Seb Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Każdy, 500, 1000 czy 1200. Tylko nie myśl, że zaszpachluje jakieś ubytki, raczej drobne ryski. A swoją drogą, ja nigdy malując pędzlem nie stosowałem podkładów. Pzdr Cytuj
MrBat Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak nie masz aerografu, a koniecznie chcesz dać podkład z Surfacera to kup wersję w sprayu. Odrobina wprawy i efekt w większości wypadków jest praktycznie porównywalny do malowania aerografem. A i wygoda takiego rozwiązania jest ogromna. Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Moim zdaniem tylko spray, eliminuje proces mycia narzędzi jest wydajny i szybki. Co do prducenta omijaj vallejo. Mieszasz 10 minut a i tak na powierzchni zostawia skórkę. Mnie najlepiej pracowało sie tamiya. Cytuj
Mierzu Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Pod malowanie pędzlem, nie potrzebny jest żaden podkład. Szkoda pieniędzy. Cytuj
plastikk Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Pod malowanie pędzlem, nie potrzebny jest żaden podkład. Szkoda pieniędzy. No,nie zawsze,nie zawsze...są wściekłe tworzywa co po nie których firm... Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 pędzlem surfacera Gunze nie położysz,tylko spray ,a jeśli chodzi tylko o podkład to polecam z firmy Motip szary podkład akrylowy samochodowy za 200ml ok 12 zł ,kładzie sie rewelacyjnie i powierzchnia idealna Cytuj
zorro666 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jak malujesz pędzlem to podkład przyda się pod farbki vallejo. Akryle Pactry dobrze się trzymają więc raczej możesz malować bez podkładu. A co do samego podkładu to pędzlem go ładnie nie położysz. Pozostaje zakup aero albo w sprayu. Podkład mr hobby jest bardzo dobry. Pozostało mi trochę z czasów kiedy nie miałem aero i używam go teraz jak chcę pomalować małe części a nie chce mi się brudzić aero Jedna wada to że jest bardzo drogi i na dłuższą metę lepiej przyzbierać na kompresor i aerograf. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi