Maciek92 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Mam problem, przez przypadek lub moją nieuwagę (raczej to drugie ) pomyliły mi się farbki Pactry. Zamiast zielonego dałem brązowy . Czy zamalować brązowy zielonym, czy zmyć brązową (ale czym, może wodą ) i pomalować na nowo zieloną Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Przemalowuj... Jak nie pojdzie na raz, to bedziesz malowal do skutku. Jak to zrobiles, ze pomyliles brazowy z zielonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Lipca 2007 Autor Share Napisano 30 Lipca 2007 Sam nie wiem, chwyciłem widocznie nie tą farbkę a byłem tak zaangażowany, że skapnąłem się dopiero po pomalowaniu Dzięki zo odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Czy zmywać czy zamalowywać, to zależy od tego, co i gdzie zostało pomalowane. Czasem bardziej opłaca się zmyć, niż zamalowywać (wiadomo, po zamalowaniu powstaje łącznie grubsza warstwa farby). Jeśli zmywać, to wodą z dodatkiem alkoholu (np. wódki lub spirytusu), a w skrajnych przypadkach zmywacz do paznokci lub nawet rozpuszczalnik... Lecz jeśli chodzi o Pactrę, to raczej alkohol wystarczy. Jaki numer Pactry został położony? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Położona została A115 RAF Dark Earth. Są to raczej duże plamy na modelu hurricana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Są to raczej duże plamy na modelu hurricana Jeśli to duże plamy, to może być ciężko je zmyć. Chyba jednak lepiej będzie zamalować... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Poszedłem radą Majka i zamalowałem brązowy zielonym i powiem, że pierwsza warstwa wcale tak źle nie wygląda, zobaczymy jak będzie wyglądała druga No kolor może być troszkę ciemniejszy Dzięki za pomoc chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Jeśli zmywać, to wodą z dodatkiem alkoholu (np. wódki lub spirytusu), a w skrajnych przypadkach zmywacz do paznokci lub nawet rozpuszczalnik... Lecz jeśli chodzi o Pactrę, to raczej alkohol wystarczy. Stary, są zmywacze do akryli, żadne inne rozpuszczalniki! Zmywacz Wamodu zmywa także emalie. Wiem, bo dzisiaj zmywałem nim spód w moim modelu. Maćku, Majek dobrze Ci doradził, jeśli położyłeś jedną warstwę, można ją zamalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi