Dankoś Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Witam wszystkich kolegów to moj pierwszy post na forum do mojej stoczni zawitał model Tirpiza Academy jest to mój powrót do modelarstwa mam prośbę do znawców tematu krigsmarine. W encyklopedii okrętów wojennych wydawnictwa Aj Press nr 16 jest schemat malowania z operacji Sportplast z marca 1942 to samo malowanie znalazlem na bismarck class jakie farby sa mi potrzebne najlepiej acryle tamiya lub gunze.Był bym wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 obawiam się, że nikt nie słyszał o okręcie, który nazywał się "tirpiz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabnad Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Nikt również nie słyszał o "krigsmarine" ani o operacji "sportowy plaster" czyli "sportplast". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ok Dankoś, Nie martw się tym, koledzy mają po prostu poczucie humoru. Witaj na forum. Nie jestem może znawcą co chodzi o KRIEGSMARINE ale mocno interesuję się tematem. Z tego co wiem DKM TIRPITZ uczestniczył w marcu 1942 w operacji SPORTPALAST polegającej na tropieniu brytyjskich konwojów m.in. PQ-12. To na tyle a co chodzi o schematy i kamo to jest tego pełno na forum lub w necie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dankoś Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Przepraszam za moje błędy to już się wiecej nie powtórzy.Schemat malowania to nie problem tylko dobranie odpowiednich odcieni farb według przelicznika RAL No. 7001 to XF53 wydaje mi sie troszkę za ciemny może sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi