ganjavir Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 A przed malowaniem na kolor rdzy przygotowałeś model? Tzn. surfacer/podkład jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2013 własnie nie mam pojęcia od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Robiąc wrak tegoż okrętu na pewno przeglądałeś setki zdjęć. Mi również zdarzyło się kilka razy rzucić okiem na podwodne ujęcia. Dlatego nie przejmowałbym się starą farbą na modelu tylko zamalował to wszystko surfacerem/podkładem motip. A następnie korozja zaplanowaną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrG Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Ja bym to wręcz przejechał dość grubą warstwą surfacera, aby zalać model. Wszak wrak prze stulecie obrósł mułem i glonami, zatracił szczegóły, więc i z modelu trzeba by się ich pozbyć i nadbudować muł i glony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Tak, tylko, że łatwo można przy tym przesadzić. A szczegóły na Titanicu mogą być, w zależności od miejsca, ukryte pod rdzą, albo doskonale widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 ... A szczegóły na Titanicu mogą być, w zależności od miejsca, ukryte pod rdzą, albo doskonale widoczne. Kurcze z tego co widziałem fotki to raczej brak szczegółów:/ Nie upieram się bo być może istnieją jakieś inne ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 sa szczególy niekiedy jutro zrobie zdjęcia z ksiązki która kupiłem to zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=s584LR4e8qY zdjęć nie zrobiłem ale tu macie ciekawe filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 hej jak tam idą prace ? jak masz jakieś wątpliwości to pisz - po to jest forum PS: lepiej żebyś go dokończył bo ten statek na to zasługuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 No to faktycznie czeka cię zmywanie farby. Polecam wypróbowanie środka cleanlux- zmywacza do sidoluxu. O plastik się nie bój bo nie reaguje:] Po wyczyszczeniu zabrałbym się za relingi. Część można by usunąć i powstawiać fototrawione. Póki co tyle pomysłów. Podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 prace idą powoli z racji tego, że miałem wyjazd służbowy do Warszawy jutro zabieram sie za model jak tylko wstane więc jutro powinna być nowa porcja "zdjęć" :P puki co jestem zadowolony ale myśle czy kupować metalowe relingi czy plastikowe wsytraczą bo i tak będą obrosniete rdzą...a jesli chodzi o malowanie to zmywaać farbe i potem czarny podklad nastepnie rdza i potem malowac na rdzawy czy jak to widzicie :>? bo ja jak zwykle nie mam pomysłu :P pierwszy raz robie takie coś ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 jak narazie prawie zrobilem częśc detaili porozrywanego poszycia przy dziobie czyli widać czesc pokładów 3 klasy oraz prawie skończyłem klatke schodowa albo raczej pozostałłość po wielkich schodach jutro wrzoce foto bo już ciemno i bedą lipne zdjecia...czekam na odp na pytanie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 a jesli chodzi o malowanie to zmywać farbe i potem czarny podklad nastepnie rdza i potem malowac na rdzawy czy jak to widzicie Ja zawsze daję podkład pod malowane powierzchnie. Akurat nie czarny ale to bez znaczenia. Osobiście kolejność obrałbym taką: zmycie, podkład, malowanie pod kolor, nakładanie rdzy i mułu i na końcu poprawki:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 więc tak wyglada puki co po wstępnym malowaniu: przepraszam za jakość zdjęć... ale mam straszne swiatło na stancji a w dzień też jest niewiele jasniej...w przyszlym tygodniu sie przeprowadzam więc zdjęcia będą lepsze narazie model jest prawie goły ale pracuje nad szczegółami żeby go nieco "upięknić" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 niestety lepszych fotek nie będe w stanie zrobić na dzień dzisiejszy... jak narazie nic nie jest przyklejone wiec wygląda tak jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Ten model aż prosi się o pryśnięcie na niego pigmentami z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 to jest tylko podkład... a do tego niesety nie mam areo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 A więc liczymy wspólnie na inwestycję:] Ja za aero klasy piwata zapłaciłem około 40 złotych, do tego kompresorek lodówkowy i malowanie z głowy:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi