produdi Napisano 13 Stycznia 2024 Autor Napisano 13 Stycznia 2024 Wymalowałem bazowe kolorki. Z grubsza zarys jak będzie to wyglądać. Przejrzałem foty Panter DB i każda miała zupełnie inny układ plam więc myślę, że pod tym względem wyszło w miare koszernie. Myślałem o maskowaniu żeby uzyskać ostre przejścia, ale plastelina nie zdążyła dojść. A jak sobie przypomniałem jakie jazdy miałem kiedyś z maskowaniem Jagdpanzera IV uznałem że szkoda kebaba i prysne z prosto z łapy. Coś tam jeszcze porozjaśniam i się zobaczy. 4 Cytuj
robertmodelarz Napisano 14 Stycznia 2024 Napisano 14 Stycznia 2024 Kamuflaż wyszedł pierwsza klasa. Widać rękę mistrza uspokojona kieliszkiem czegoś mocniejszego. Koloru fajne - świetny kontrast. 1 Cytuj
produdi Napisano 24 Stycznia 2024 Autor Napisano 24 Stycznia 2024 Coś tam do przodu. Płyn od kalek wdał się w reakcje z farbą albo lakierem. Pod światło widać jasne placki. Ktoś miał taki problem? Cytuj
Evildead Napisano 24 Stycznia 2024 Napisano 24 Stycznia 2024 Miałem tak na panzer 1 po płynie mark fit strong, nałożyłem płyn i żeby przyspieszyć wyschnięcie kalki i pokrycie matem po nich wysuszyłem suszarką i po kilku godzinach dałem mat zamiast odczekać z dzień, i to był błąd bo wyszło coś podobnego takie błyszczące zacieki, uratowałem to jakoś olejami a następnie pokryłem matem już kilka dni później jak wyschły oleje i znikło, może masz podobnie. 1 Cytuj
produdi Napisano 27 Stycznia 2024 Autor Napisano 27 Stycznia 2024 Wash, obicia, oleje, gęsi. Otarcia w barwie mini bez jasnych akcentów. Trochę biednie to wygląda, ale starałem się zgrać to z rzeczywistością. 2 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2024 Napisano 27 Stycznia 2024 (edytowane) Minia hmm, ciuraj Pan jasnym w tą schookolade bomns bombs .Ładnie, ale dla mnie czysto przy tym camo. Edytowane 27 Stycznia 2024 przez MayonesEXG7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi