bazylms Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Wygląda ciekawie. Szkoda że foty takie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 eNastępnym razem wystawię większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Postaraj się fragment lufy z odbojnikiem dopchnąć do fragmentu wystającego z osłony jarzma. Wydaje się że metalowy rdzeń lufy jest nie dopchnięty. Końcówka metalu wystająca z plastiku wydaje się ok. Zerknij do instrukcji.Schematy malowania powinny wystarczyć do oceny proporcji "wystawania". pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Dzięki za porade tak myślałem, że coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Października 2012 Autor Share Napisano 25 Października 2012 Jeżeli ktoś jest zainteresowany to kolejny model będzie starszego DRAGON-a HETZER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Mały szczególik który cieszy. Lufa cofnięta Gąski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Sprawdź sobie układ ogniw w gąsienicy - powinne byś odwrotnie ustawione (tak jak nawet przedstawia obrazek na pudełku twojego modelu ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 To fakt - są odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Właśnie zauważyłem :( na szczęście są klejone co parę ogniw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 bazylms woto oraz wszystkich co to zauważyli bardzo przepraszam, to przez nieuwagę. Poprawione jak ma być I kolejne etapy budowy... Szczegóły dodam po malowaniu, typu łopaty i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Szpachlę będziesz jeszcze szlifował rozumiem. Górę pancerz masz jeszcze nie przyklejoną - bo widać szparę z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 bazylms będę jeszcze szlifował, masz rację . A pancerz nie jest przyklejony, bo jak będę malować to będzie mi łatwiej oraz oczywiście brudzenie. Masz może jakiś pomysł na zimowe kamo? Mam na myśli to: -pomaluję panzer gray -następnie biały, oczywiście nie jakiś tylko ten co trzeba -i jakoś przetrzeć, zarysować Ponieważ nie wiem jak przetrzeć. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Jak jeszcze nie robiłeś zimowego kamo to proponowałbym nie zaczynać treningu na tym niemiaszku. Lepiej wziąść jakiegoś ruska. Ja zimowe robiłem na lakier do włosów, potem kilka warstw transparentnej białej akrylowej i jeszcze białe oleje. Przy lakierze do włosów trzeba uważać, bo jak się za mocno moczy to złazi płatami i różnie to potem wygląda. Zrób go na szaro i pobaw się rozjasnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Ok .Pamiętasz mój stary warsztat czwóreczki? To na nim wypróbuje a ten będzie na szaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Wstępnie pomalowany :jupi: Na razie jest takie błotko I na dzisiaj tylko tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 A co to za piaskowy na dole wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Ziemia Wikol + piasek + pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 No nie wiem jaki masz plan, ale trochę nie za specjalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Hoho Nie dość , że przy lufie ma karabin przeciwlotniczy to jeszcze się wpakował w budyń czekoladowy Dobrze Ci radzę jak chcesz w miarę wyglądające błoto za rozsądne pieniądze . To kup któryś ze specyfików Ak (dark mud , fresh mud itp) wymieszaj to z mąką lub gipsem i nałóż . Będzie o wiele lepiej wyglądało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Karabin jest teraz równo, bo mi się przekrzywił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 No i git Ale z błotem coś zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 A ten może być? http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty24519/Dark_Mud_Pigment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 W swoim Tygrysie zastosowałem sposób o którym już wspomniałem (AK dark mud + mąka ) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=33950 Koszt dość śmieszny a afekt zadowalający . Zrobisz jak uważasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Kolejne etapy końcowe... Ale końca nie widać Jeszcze coś dodam, bo zapomnę. Dziękuję za całą krytykę, opinie i porady . Niedługo kupię to co kolega produdi mi poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi