kobza_75 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Witam, udało mi się nabyć takie oto dwie nowości z firmy FLY w skali 1:72, mowa o Ansaldo S.V.A. 5 w wersjach Late i Early. Wypraski, żywica i oszklenie vacu w obu modelach są te same. Na zdjęciu widać dosyć pogniecioną osłonkę ale to część do odcięcia. W instrukcjach są pokazane różnice pomiędzy obydwoma wersjami. W obu zestawach mamy po trzy wersje kamuflażu. Przy Late: Postwar Reconnaissance School, Airmal Transport Roma-Pisa-Genewa 1919 oraz Breda School 1925. Natomiast przy Early: 87 escadrille 1918, 87 escadrille San Pelagio 1918 oraz malowanie z roku 1918 bez podanej eskadry. Niebawem oba modele wrzucę na warsztat, wtedy okaże się jak to się składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Widzę, że przeskalowana 1/48. I takie samo barachło. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Sądząc po przesadzonym efekcie pokrycia płóciennego, wydaje mi się, że Choroszy Modelbud jest lepszy. Za to kalkomanie super atrakcyjne. Ja pozostanę przy swoim zbudowanym kilka lat temu polskim SVA-5, na zdjęciach poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi